vasárnap, március 20, 2022

Esztelneki Ferences Plébánia Hirdetése: Nagyböjt 3. vasárnap - 2022. március 20.

Hétfővel kezdődik a három napos nagyböjti lelkigyakorlat a hívek számára, a ferences templomban. Ezzel párhuzamosan nyolc egyházmegyés papnak is lelkigyakorlata lesz a kolostorban, ami négy napot tart. Mindkét lelkigyakorlatot a kaplonyi házfőnök-plébános, Timár Asztrik ferences atya vezeti.
A hívek számára tartott lelkigyakorlatos beszédek a ferences templomban, hétfőn, kedden és szerdán délután 6 órától kezdődő szentmisék keretében lesznek megtartva. Minden szentmise előtt egy félórával szentgyónási lehetőség lesz. Szerdán délután ¼ 6-tól keresztutat végzünk. Mindenkit, férfiakat és nőket, gyerekeket, fiatalokat és felnőtteket, szeretettel hívunk és várunk a lelkigyakorlatra. Éljünk a felkínált lehetőséggel, hogy ezáltal is jobban föltudjunk készülni lelkileg a húsvéti ünnepekre.

Csütörtökön du. 6-tól a ferences templomban lesz szentmise utána csendes szentségimádás. A szentmisét +Esztojka Kiss Kálmán lü ajánljuk fel
Pénteken, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén délelőtt 10 órától a plébánia templomban lesz szentmise és délután 6 órától a ferences templomban, azt megelőzően ¼ 6-tól keresztúti ájtatosságot végzünk
Péntektől az ifjúsági hittan óra este 7 órától fog kezdődni. Biztatjuk a fiatalokat, hogy jöjjenek, hasznukra válik, hisz így tehetnek szert hiányos hitbeli ismereteik bővítésére.
Szombaton reggel ½ 8-tól lesz szentmise.

A házaspárok zarándoklata szombaton lesz. Reggel ½ 8-kor indulunk: Kurtapatak, Ferences templom és alsó Esztelnek felszállókkal. Csíkszeredában ½ 10-től püspöki misén veszünk részt a püspökség kápolnájában. Majd keresztutat végzünk Jézus hágóján, azt követi az ebéd és utána tiszteletünket tesszük a Csíksomlyói Segítő Szűzanyánál és azt követően indulás haza. Mivel a házaspárokból kevesebben jelentkeztek, mint az elmúlt években, ezért idén egyedül álló személyek is csatlakozhatnak a zarándoklathoz. Akik részt szeretnének venni rajta, azok minél előbb jelentkezzenek Nagy Jutkánál.  

Ma délután 5 órától képes előadást tartunk a kolostor nagytermében, amellyel szeretnénk segítséget nyújtani a nagyböjti időszak elmélyítéséhez. Az előadás témája: a „San Damianoi” kereszt üzenete, a kereszt, amely megszólította Szent Ferenc atyánkat. Szeretettel hívunk és várunk mindenkit!

Nincsenek megjegyzések:

Maradjatok bennem, akkor én is bennetek maradok - Húsvét 5. vasárnapja

Kép forrás helye itt érhető el Az imént felolvasott evangéliumi szakaszban mondja Jézus: „Én vagyok az igazi szőlőtő, és Atyám a szőlőműves...