vasárnap, március 13, 2022

Esztelneki Ferences Plébánia Hirdetése: Nagyböjt 2. vasárnap - 2022. március 13

Ferences templom - Esztelnek

Nagyböjt 2. vasárnapján
de. ½ 10 – a plébánia templomban: +Bálint Matild és férje Lajos
de. 11 - a Ferences templomban: +Szántó Barna a 6 hetes
du. ½ 1 – Kurtapatakon: Hívekért

A jövő héten a ferences templomban hétfőn és kedden reggel ½ 8-tól lesz szentmise

Szerdán a plébánia templomban délután ¼ 5-től keresztúti ájtatosság és 5 órától szentmise, aminek keretében +Könczei József és a család elhunytjainak lelki-üdvéért imádkozunk.

Csütörtökön du. 5-től a ferences templomban lesz szentmise utána csendes szentségimádás. A szentmisét +Reketes Ferenc lelki-üdvéért ajánljuk fel

Pénteken délután ¼ 5-től keresztúti ájtatosság a ferences templomban és azt követően 5 órától szentmise.
Szombaton reggel ½ 8-tól lesz ünnepi szentmise a ferences templomban, Szent József tiszteletére.

A jövő vasárnap délután 5 órától képes előadást tartunk a kolostor nagytermében, amellyel szeretnénk segítséget nyújtani a nagyböjti időszak elmélyítéséhez. Az előadás témája: a „San Damianoi” kereszt üzenete, a kereszt, amely megszólította Szent Ferenc atyánkat. Szeretettel hívunk és várunk mindenkit!

Amint már hirdettük, plébániánkon a nagyböjti lelkigyakorlatot március 21-én, 22-én és 23-án tartjuk, egy időben a papoknak tartott lelkigyakorlattal. Mivel mindkét lelkigyakorlat vezetője P. Asztrik, kaplonyi házfőnök és plébános lesz ezért a híveknek tartott lelkigyakorlatra is a ferences templomba kerül sor a délután 6 órakor kezdődő szentmisében.

A házaspárok zarándoklata, március 26-án, szombaton lesz. Akik részt szeretnének venni rajta, azok Nagy Jutkánál iratkozzanak fel, még van hely a buszon.  

Köszönetet szeretnénk mondani a héten eltemetett +Komán, született Székely Ibolya családjának, akik a koszorúmegváltás címén összegyűlt 1260 lejt a kántori lakás felújítására adományozták. Isten fizesse adományukat. A gyászmisén a család kérésére felolvastuk az adakozok névsorát. Volt már rá alkalom, hogy megkérdeztek minket, hogy miért nem olvastuk fel azok névsorát, akik koszorúmegváltás címén adakoztak. A válasz egyszerű, mert nem kérték ezt, de semmi akadálya annak, hogy ezután a gyászoló családok kérésére megtegyük a gyászmisék végén, a hantolás előtt.

Március 15-én, kedden ünnepi megemlékezést tart a polgármesteri hivatal nemzeti ünnepünk alkalmából „Tisztelet a bátraknak” jeligével. Az ünnepi program sorozat meghívottakkal és előadókkal 16 órakor kezdődik a Szacsvay emlékműnél, majd folytatódik 16:30 perckor az 1948/49-es emlékműnél és befejeződik a Kurtapatak-i rendezvénnyel, amely 17:30 perckor veszi kezdetét. Mindenkit szeretettel hívnak és várnak a gazdag ünnepi műsorokra. Bővebb információt a plakátokon olvashatnak.

Ma van a Gyűjtés az ukrajnai háború áldozatai részére. Isten fizesse adományukat

Nagyböjt 3 vasárnapja (március 20-án):  
de. ½ 10 – a plébánia templomban: HÍVEKÉRT 
de 11 - a Ferences templomban: +Csereiné Jánka Irma
du. ½ 1 - Kurtapatakon: +id. Babos Géza és a család halottainak lelkiüdvéért

Nincsenek megjegyzések:

Maradjatok bennem, akkor én is bennetek maradok - Húsvét 5. vasárnapja

Kép forrás helye itt érhető el Az imént felolvasott evangéliumi szakaszban mondja Jézus: „Én vagyok az igazi szőlőtő, és Atyám a szőlőműves...