vasárnap, augusztus 15, 2021

Esztelneki Ferences Plébánia Hirdetése: Évközi 20. vasárnap (Aug. 15.)

1.    Szentmisék a héten:
-    Hétfőn és kedden reggel ½ 8-tól lesz szentmise a ferences templomban.
-    Kedd délutántól szombatig Rendi nagy találkozó és továbbképző van Csíksomlyón, amin kötelező részt vennünk, ezért a többi napokon nem lesz szentmise plébániánkon. Súlyos beteg vagy elhalálozás esetén forduljanak a kántor úrhoz, ő majd szól a Kézdiszentkereszt-i plébános úrnak, ő vállalta, hogy helyettesit bennünket, míg távol vagyunk. 


2.    Pénteken, aug. 20-án, Szent István király, főegyházmegyénk alapítójának főünnepén a szokásos perkői búcsú Kézdiszentléleken a Szent István szobornál való 10 órai gyülekezővel veszi kezdetét. Ezt követi a felvonulás a Perkőre, útközben elvégzik a keresztutat, majd déli 12 órakor kezdődik a búcsús szentmise. 


3.    A jövő vasárnap, augusztus 22-én a ferences templomban koncertre kerül sor a 11 órás szentmisét követően. Klasszikus művek (Vivaldi, Bach, Veracini műveiből és a Kájoni Códexből) kerülnek bemutatásra, amelyeket a Csíkmadarasi, Péter és a Ványolos család ad elő. Már a szentmisében is ők lépnek föl. 


4.    Augusztus 28-án lesz Csíkszentdomokoson a megemlékezés és egyházmegyei zarándoknap Márton Áron püspök születésének 125. évfordulója kapcsán. Az egyházmegyei zarándoknapra autóbuszt szeretnénk indítani Esztelnekről is, ha lesz elegendő jelentkező. Iratkozni szerda estig a Keresztes üzletbe lehet. Bővebb információval majd a jövő vasárnap jelentkezünk.
5.    Gyógynövények megáldása…

Nincsenek megjegyzések:

Maradjatok bennem, akkor én is bennetek maradok - Húsvét 5. vasárnapja

Kép forrás helye itt érhető el Az imént felolvasott evangéliumi szakaszban mondja Jézus: „Én vagyok az igazi szőlőtő, és Atyám a szőlőműves...