szombat, december 21, 2019

Hirdetés: karácsonyi program az esztelneki ferences templomban

1.    Advent 4. vasárnapján déli 12 órakor lesz a szentmise, délután 5 órától pedig meggyújtjuk a negyedik gyertyát a község adventi koszorúján. Hozzunk magunkkal gyertyát hogy minél nagyobb legyen a fény!

2.    December 23-án, hétfőn délután 5 órától lesz szentmise. A szentmisét megelőzően, 4 órától csendes szentségimádás és ez alatt szentgyónási lehetőség lesz.

3.    December 24-én, kedden éjfél előtt egy órával, azaz 11 órától kezdjük az ünnepi szentmiseáldozatot, azt megelőzően, ½ 11-től iskolás gyerekeink pásztorjátékot adnak elő. Szeretettel hívunk és várunk mindenkit az ünnepi szentmisére és az azt megelőző pásztorjátékra.
4.    Karácsony első és másod napján, szerdán és csütörtökön is a megszokott időben, délelőtt ½ 11-től lesz az ünnepi szentmise.

5.    Pénteken és szombaton reggel ½ 8-tól lesznek a szentmisék.

6.    A jövő vasárnap, Szentcsalád vasárnapján a megszokott időben, ½ 11-től mutatunk be szentmiseáldozatot. Az ünnepi szentmise főcelebránsa rendtartományunk provinciálisa, Erik testvér lesz. Azért jön Esztelnekre, hogy megáldja a Varga Mihály szobrász által faragott Szentcsalád domborművet. Ma, amikor veszélybe került a család, mint olyan, mi ezzel az eseménnyel szeretnénk hitet tenni a keresztény család mellett és fejet hajtani a Szentcsalád előtt, s kérni égi támogatását, pártfogását, Esztelnek község és minden magyar család számára.
Olyan szép és lélekemelő lenne, ha e rendkívüli alkalomra, ünneplőbe, akár székely ruhába öltözve, minél több család, apa, anya és gyerek jönne el együtt a templomba imádkozni és a Szentcsalád égi pártfogását kérni családjaink számára.

Nincsenek megjegyzések:

Maradjatok bennem, akkor én is bennetek maradok - Húsvét 5. vasárnapja

Kép forrás helye itt érhető el Az imént felolvasott evangéliumi szakaszban mondja Jézus: „Én vagyok az igazi szőlőtő, és Atyám a szőlőműves...