vasárnap, december 29, 2019

Ferences templom hirdetései –Szent Család vasárnapja

Szentcsalád - Vargha Mihály alkotása
1.    December 31-én, kedden, Szent Szilveszter pápa napján az év végi hálaadó szentmise délután 4 órakor lesz.
2.    Szilveszter éjjelén ½ 12-kor kinyitjuk a templomot és kitesszük az Oltáriszentséget imádásra, majd éjfélkor szentségi áldásban részesítjük a jelenlévőket. Aki teheti tartson velünk. Érdemes lesz egy kis időre megszakítani a szilveszter éjszakai bulizást és a Szentségi Jézussal lépni át az újév küszöbét.
3.    Január 1-jén, szerdán a Boldogságos Szűz Istenanyaságának főünnepén a szentmise délelőtt ½ 11-kor lesz.
4.    Csütörtökön és pénteken pedig reggel ½ 8-tól lesz
5.    Pénteken kezdődik a Jézus Szíve nagy kilenced. Ezért a szentmise előtt, már 7 órától szentgyónási lehetőség lesz. Igyekezzünk minél többen bekapcsolódni a nagy kilencedbe, amire leköszönő főpásztorunk, György érsek hívta fel a figyelmünket, így csatlakozva a Budapesti nemzetközi eukarisztikus kongresszusra való előkészületekhez.
6.    A plébános úr megbízásából hirdetem, hogy Január 4-én, szombaton reggel 8 órakor kezdődik a házszentelés Kurtapatakon, amire fölkért, hogy végezzem.  
7.    Befejezésül hálás köszönetet szeretnék mondani a Domokos családnak, akik id. Domokos Ferenc temetésén összegyűlt adomány egyik részét templomunknak ajándékozták, amit mi a Szent Család dombormű kivitelezésére fordítottunk, így állítva emléket az elhunytnak. Ugyanakkor hálás köszönet Vargha Mihály szobrásznak, templomunk jótevőjének, aki megálmodta és megfaragta a Szent Család csoda szép és lényegre tapintó domborművét. Isten fizesse Erik testvérnek, ferences rendtartományunk provinciálisának, hogy ma velünk ünnepelt, bemutatta a legszentebb áldozatot és megáldotta a domborművet. A Szent Családot ábrázoló dombormű emlékeztessen bennünket Mária, József és a kis Jézus életpéldájára és ugyanakkor bátorítson bennünket az ő életvitelük, Istennek való elkötelezettségük követésére. Imáinkban bizalommal forduljunk hozzájuk, e dombormű előtt is, égi pártfogásukat kérve családjaink számára. 

Nincsenek megjegyzések:

Maradjatok bennem, akkor én is bennetek maradok - Húsvét 5. vasárnapja

Kép forrás helye itt érhető el Az imént felolvasott evangéliumi szakaszban mondja Jézus: „Én vagyok az igazi szőlőtő, és Atyám a szőlőműves...