vasárnap, december 29, 2019

Dombormű áldás és felajánló ima Szent Család ünnepén Esztelneken

Az esztelneki ferences templomban az idei Szent Család ünnepe rendkívülibb volt, mert sor kerülhetett egy domborműnek a leleplezésére és megáldására, valamint a családoknak a Szent Család oltalmába ajánlására.

Az ünnepi szentmise főcelebránsa és szónoka rendtartományunk provinciálisa, Erik testvér volt. Azért jött Esztelnekre, hogy megáldja a Vargha Mihály szobrász, templomunk jótevője által faragott Szent Család domborművet, ami szerintem igen jól sikerült és a lényeget kifejező alkotás.

A dombormű elkészítésének hátterében a Domokos család támogatása áll, aki id. Domokos Ferenc temetésén összegyűlt adomány egyik részét templomunknak ajándékozta, amit mi a Szent Család dombormű kivitelezésére fordítottunk, így állítva emléket az elhunytnak.

Ünnepi szentmisénk befejeztével Erik testvér a Szent Család oltalmadba ajánlotta családjainkat és ünnepi áldásban részesítette a jelenlévőket.

Ma, amikor veszélybe került a család, mint olyan, mi ezzel az eseménnyel tettünk hitet a keresztény család mellett és hajtottunk fejet a Szentcsalád előtt, s kértük égi támogatását, pártfogását, Esztelnek község és minden magyar család számára.
Olyan szép és lélekemelő volt látni e rendkívüli alkalommal, ünneplőbe, jó-néhány székely ruhába öltözött felnőttet és gyereket, és természetesen az apából, anyából álló családokat, akik együtt jöttek a templomba imádkozni és a Szent Család égi pártfogását kérni családjaik, családjaink számára.

A Szent Családot ábrázoló dombormű emlékeztessen bennünket Mária, József és a kis Jézus életpéldájára és ugyanakkor bátorítson bennünket az ő életvitelük, Istennek való elkötelezettségük követésére. Imáinkban bizalommal forduljunk hozzájuk, e dombormű előtt is, égi pártfogásukat kérve családjaink számára.

§§§

Felajánló ima a Szent Család ünnepén


Szent Család! Oltalmadba ajánljuk családjainkat. Oltalmadba ajánljuk a házastársakat: segítsd őket, hogy szívükben megőrizzék a szeretetet, a hűséget, a megbocsátást, a megbecsülést, és maradjanak mindhalálig egymás segítőtársai.

Oltalmadba ajánljuk a gyermekeket: segíts, hogy a szülők gyermekeikben mindig Isten ajándékát lássák, fogadják, becsüljék, őket Isten szeretetére neveljék, közbenjárásod pótolja emberi gyengeségeiket.

Oltalmadba ajánljuk szüleinket, és kérjük, hogy áldozatos gondoskodásukat szeretetünkkel, engedelmességünkkel viszonozzuk, és hálánkat cselekedeteinkkel is megmutassuk.

Istenünk, tekints itt egybegyűlt népedre, amely a mai napon bizalommal ajánlja családjait a Szent Család pártfogásába. Oltalmazd, védelmezd őket, hogy a világ kísértései között is hűségesek maradjanak Jézus tanításához, a házassági eskühöz, egymást a Te szereteteddel szeressék, és kegyelmed segítségével egykor méltók legyenek a Szent Család boldog közösségébe eljutni. Krisztus, a mi Urunk által. Ámen
(Új Ember, 1993. dec. 26.)
A képes beszámoló ide kattintva nézhető meg

Nincsenek megjegyzések:

Maradjatok bennem, akkor én is bennetek maradok - Húsvét 5. vasárnapja

Kép forrás helye itt érhető el Az imént felolvasott evangéliumi szakaszban mondja Jézus: „Én vagyok az igazi szőlőtő, és Atyám a szőlőműves...