vasárnap, október 02, 2022

Esztelneki Ferences Plébánia Hirdetése: Évközi 27. vasárnap

Kedden lesz szent Ferenc atyánk ünnepe. A búcsús szentmise a ferences templomban délelőtt 11 órakor kezdődik, amelynek ünnepi szónoka Asztrik atya, a Csíksomlyói kegytemplom igazgatója lesz. Mindenkit szeretettel hívunk rendünk nagy ünnepére.

Pénteket a megszokott formában meglátogatjuk az elsőpéntekes betegeket, időseket az Oltáriszentséggel.

A jövő évben kerül sor főesperesi kerületünkben a bérmálás szentségének kiszolgáltatására. Az Egyház előírása szerint csak az bérmálkozhat, aki betöltötte a 15-ik életévét, s kellőképpen fölkészült rá és gyakorolja a vallását. A bérmálás szentségének felvétele nem kötelező, de aki bérmálkozni akar, mert hitében és vallásgyakorlatában nagykorúvá vált, annak eleget kell tennie az előírásoknak. Aki most úgy érzi, hogy ennek nem tud, vagy nem akar eleget tenni, mert ettől fontosabb dolgai vannak, az a bérmálkozását elhalaszthatja későbbi évekre, arra az időszakra amikor meggyőződésé szerint fontos és lelki igénye lesz a bérmálás szentségének a felvételére. Akik jövőben szeretnének bérmálkozni, azokat kérjük, hogy a héten csütörtökön, pénteken és szombaton jelentkezzenek a plébánia irodáján, hogy nyilvántartásba vegyük és adjunk egy jelentkezési lapot, amely kitöltésével, valamint a saját és a szüleinek aláírásával vállalja a vasárnapi és ünnepnapi szentmiséken való részvételt és a felkészítőkön való rendszeres jelenlétet. Ezt a jelentkezési lapot az első órára kell majd visszahozni.

A plébániai hittan órák 9-ike után kezdődnek a kolostor hittan termében. Majd hirdetjük az időpontokat.

A székelyföldi napok keretében hegedű és orgona koncertre kerül sor a jövő vasárnap a 11 órás szentmise után a ferences templomban. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk. A részleteket a plakáton láthatjuk, olvashatjuk.

 

Nincsenek megjegyzések:

Maradjatok bennem, akkor én is bennetek maradok - Húsvét 5. vasárnapja

Kép forrás helye itt érhető el Az imént felolvasott evangéliumi szakaszban mondja Jézus: „Én vagyok az igazi szőlőtő, és Atyám a szőlőműves...