hétfő, szeptember 06, 2021

Esztelneki Ferences Plébánia Hirdetése - Évközi 23. vasárnap (Szept. 5.)

 1.    Évközi 23. vasárnapi szentmisék
de. ½ 10 – a plébánia templomban: …
de 11 - Ferences templom: HÍVEKÉRT
du. ½ 1 - Kurtapatak: +Babos Antal és Babos Albert lü

2.    Szentmisék a héten:
-    Hétfőn és kedden reggel ½ 8-tól a ferences templomban lesz.
-    Szerdán, Kisboldogasszony ünnepén reggel ½ 8-tól a ferences templomban és délután 6 órától a plébánia templomban lesz szentmise.
-    Csütörtökön délután 6 órától a ferences templomban lesz szentmise és utána ünnepélyes szentségimádást végzünk, ezzel szeretnénk csatlakozni a Budapest-i nemzetközi Eukarisztikus kongresszushoz. Biztatjuk, a kedves testvéreket, plébániánk mindhárom templomában, hogy minél többen vegyenek részt e rendkívüli szentségimádáson, így juttatva kifejezésre összetartozásunkat nem csak a plébánia közösséggel, hanem az egész magyar egyházzal.
-    Pénteken és szombaton reggel ½ 8-tól lesz szentmise a ferences templomban.  
3.    Amint már tudjuk, ma kezdődik Budapesten az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Világkongresszus. Az internet jóvoltából a NEK2020 oldalon megtalálható a teljes program, ami a jövő vasárnappal fejeződik be és online sok mindenbe be lehet kapcsolódni. Ezekből szeretnénk figyelmükbe ajánlani az ünnepélyes megnyitó szentmisét elsőáldozással ma du. 4 órától. Aztán a szombati szentmisét és eucharisztikus, gyertyás körmenetet amire du 6 órától kerül sor és a jövő vasárnapi - Ünnepi záró misét Ferenc pápával, ami 12: 30 - 14: 00 óra között lesz.

4.    Jövő vasárnap:
de. ½ 10 – a plébánia templomban: HÍVEKÉRT
de 11 - a Ferences templom: +Kelemen László és a család elhunytjainak lü.
du. ½ 1 - Kurtapatak: …

IMÁDSÁG A NEMZETKÖZI EUCHARISZTIKUS KONGRESSZUSÉRT 
 
Mennyei Atyánk, minden élet forrása!
Küldd el Szentlelkedet, hogy az önmagát értünk feláldozó és az Oltáriszentségben velünk levő Krisztust felismerjük, és egyre jobban szeressük!
Ő Urunk és Mesterünk, barátunk és táplálékunk, orvosunk és békességünk. Adj bátorságot, hogy az ő erejét és örömét elvigyük minden emberhez!
Add, hogy az Eucharisztikus Kongresszus ünneplése egész hívő közösségünk, fővárosunk, népünk, Európa és a világ lelki megújulására szolgáljon! Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Maradjatok bennem, akkor én is bennetek maradok - Húsvét 5. vasárnapja

Kép forrás helye itt érhető el Az imént felolvasott evangéliumi szakaszban mondja Jézus: „Én vagyok az igazi szőlőtő, és Atyám a szőlőműves...