szombat, május 29, 2021

Esztelneki Ferences Plébánia Hirdetése: Szentháromság vasárnapja

1.    Ma délután 4 órára várjuk az elsőáldozók szüleit a ferences templomba megbeszélésre.
2.    Ferences templomban: hétfőn, kedden és szerdán reggel ½ 8-tól lesz szentmise.
3.    Csomortánban kedden du. 6 órától lesz a szentmise +Jánka Géza lü a hatodik hetes.
4.    A héten kivételesen nem kedden, hanem szerdán lesz az elsőáldozási felkészítő a kolostorban, a tanítás után.

5.    Csütörtök - Úrnapja
De. 10 órától szentmise a plébánia templomban
Du. 5 órától szentmise Csomortáni templomban
Du. 6 órától szentmise a ferences templomban.

6.    Pénteken meglátogatjuk az Oltáriszentséggel az időseket és betegeket a már megszokott időben és módon. Itt szeretnénk kérni a kedves híveket, hogyha a családban súlyos beteg van, vagy műtét előtt áll valaki, akkor hívjanak bennünket, hogy a szentkenet szentségével megerősítsük őket.  
7.    Pénteken délután 6 órától +Lepodat Edit lü. 6 hetes szentmise

8.    A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szervezői nyolcadik alkalommal hívnak egy közös, világméretű szentségimádásra június 5-én. E világméretű szentségimádáshoz csatlakozva a ferences templomban szombaton délután 6 órától lesz szentmise és azt követően egy órás szentségimádás. a szentmise előtt szentgyónási lehetőség. Biztatunk mindenkit arra, hogy vegyen részt e rendkívüli szentségimádáson.

9.    Az idén egy kissé rendkívüli módon és plébánia szinten szeretnénk megtartani az Úrnapi körmenetet, a Budapesti nemzetközi Eukarisztikus kongresszusra készülve. Így a jövő vasárnap délelőtt 10 órakor végzünk ünnepi szentmisét a plébánia templomba, majd a szentmise után, onnan indul a körmenet a ferences templomba, ahol a Tedeum eléneklésével és szentségi áldással ér véget a körmenet. Az első két oltárt a plébánia templomba járók készítik, a másik kettőt a ferences templomba járók. Nagyon szép lenne, hogy akinek egészsége engedi, az mind részt venne a plébánia templomba bemutatott szentmisén és az azt követő körmeneten függetlenül attól, hogy melyik templomba szokott járni, így téve tanúságot az Oltáriszentségbe vetet hitéről és a plébániához való tartozásáról. Hisz a négy templom hívei egyetlen plébánia közösséget alkotnak. Ez az Úrnapi körmenet, nagyon jó alkalom arra, hogy erősítsük az összetartozás tudatát.

10.    A jövő vasárnap a filiákban a megszokott időben lesznek a szentmisék, vagyis Csomortánban reggel 9 órakor, Kurtapatakon ½ 1-kor és a ferences templomban délután 6 órától, azok számára, akik nem tudnak részt venni a délelőtti 10 órás szentmisén és körmeneten.

Nincsenek megjegyzések:

Maradjatok bennem, akkor én is bennetek maradok - Húsvét 5. vasárnapja

Kép forrás helye itt érhető el Az imént felolvasott evangéliumi szakaszban mondja Jézus: „Én vagyok az igazi szőlőtő, és Atyám a szőlőműves...