szerda, február 26, 2020

Nagyböjti gondolatok: "Várd a csodát, ahogyan a kertész a tavaszt."

Február 26., Hamvazószerda

Szentírási részek: Joel 2,12-18; Zs 50; 2Kor 5,20 - 6,2; Mt 6,1-6.16-18

A mai nap nemcsak a nagyböjt, hanem az ÉLET kapuja is számunkra. Az életé, a növekedésé, az elcsendesedésé, a csendes odafigyelésé önmagamra, a kereszt legmélyebb titkára, a megváltásra, és az örök élet kapujára, Jézus Krisztusra.

Saint-Exupery mondta egyszer: "Várd a csodát, ahogyan a kertész a tavaszt." Milyen mély bölcsességet üzenhet ez nekünk a mai napon?

Valójában az ember nem tud csodát tenni. A csoda nem ott történik elsősorban, ahol az ember hajszoltan ide-oda futkos. Ugye ismerős ez az élethelyzet?
Csendes csodák ott történnek, ahol az ember rácsodálkozni, szemlélni, várni tud.

Gondolj csak bele a virágnyílás csodáját csak akkor tudod megfigyelni, ha jó kertész módjára tudsz csendben várakozni. Te előkészíted most az utat az örök életnek, a feltámadásnak, de egy pillanattal sem tudod előrébb hozni.
A kertész csak állhat és várhat.

Időre van szükséged saját növekedésedhez, a kapcsolataid mélyüléséhez, a csiszolódáshoz.

Elégedj meg azzal, hogy Atyád, aki a rejtekben van, megfizet majd neked ezért a vetésért, a csendes gondoskodásért az ÉLET, az ÖRÖK ÉLET jutalmával.

Forrás: nagyböjti és adventi üzenetek listája

***
A forrás lista üzemeltetői a következő levelet osztották meg:

Tisztelt Üzenet-olvasók!

Az idei nagyböjti időben is folytatódik az üzenetküldő lista. A korábbi évekhez hasonlóan napi egy gondolat, egy levél landol hajnalban a digitális postaládákban.

Határainkon innen és túl sokakhoz eljutnak ilyen formában ezek a gondolatok, de ha tudnak olyan kedves ismerősükről, akik még nem találkoztak ezzel a lehetőséggel, akkor kérjük küldjék el számukra is ezt a levelet:

Fel- és leiratkozás a következő webes űrlapon lehetséges az e-mail cím és a név megadásával (jelszó nem szükséges):
https://szepi.hu/mailman/listinfo/uzenet
Ezután biztonsági okokból a regisztrált e-mail címre küldünk egy automatikus levelet, amelyben egy megerősítő oldalra mutató link található. Erre kattintva egy olyan oldalra jutunk, amelyen már csak egy gombot kell megnyomni a véglegesítéshez.

Technikai probléma esetén az uzenet-owner@szepi.hu címre érdemes írni. Csak a postafiók tulajdonosától fogadunk el feliratkozási kérelmet!

Naponta gazdagodó Feltámadás-várást és befelé megélt készülődést kívánunk!
a lista üzemeltetői 


Nincsenek megjegyzések:

Maradjatok bennem, akkor én is bennetek maradok - Húsvét 5. vasárnapja

Kép forrás helye itt érhető el Az imént felolvasott evangéliumi szakaszban mondja Jézus: „Én vagyok az igazi szőlőtő, és Atyám a szőlőműves...