szerda, május 22, 2019

Marian Waligóra atya vezetésével a lengyelek is imádkozni fognak a pápalátogatás kegyelmeiért Częstochowában, Jasna Górán

Marian Waligóra atya - Jasna Góra
A tavalyi csíksomlyói búcsú szónoka, Marian Waligóra atya vezetésével a lengyelek is imádkozni fognak a pápalátogatás kegyelmeiért Częstochowában, Jasna Górán. Ők mindig mellettünk álltak. Most is ezt teszik. Az alábbi hírt adják majd holnap (május 23-án) közzé a lengyel médiákban. Szerintem lelkesítő lehet mindannyiunk számára. Ezúton köszönöm meg én is minden szervező áldozatos munkáját!
Botond testvér (pálos)

„Częstochowában, Jasna Górán a mai naptól (május 23. csütörtök) kezdődően együtt imádkoznak azért, hogy Ferenc pápa apostoli látogatása és a hívekkel való találkozása Romániában, különösen a csíksomlyói kegyhelyen, gyümölcsöző legyen. A magyarok számára jelentős ez a kegyhely, amely a XVI. századtól kezdődően kezdett fejlődni, hálából azért, hogy őseik hitét meg tudták őrizni. A Częstochowai Szűzanya másolata is megtalálható ezen a búcsújáróhelyen és a közelben pálosok is szolgálnak.

Jasna Górán az imádságot naponta végezzük Péter utódjáért, de most a szentmise után elvégzünk egy rózsafüzért is. Kilenc napon keresztül a szerzetesek és a zarándokok kérni fogják a pápa számára az erőt, hogy megújítsa a lelkeket Románia földjén. Marian Waligóra házfőnök atya emlékeztetett arra, hogy már II. János Pál pápa meg szerette volna látogatni az „Istenanya kertjét”, Csíksomlyót és hozzáfűzte:
„Egyrészről számunkra ez lelki kötelességünk, de szívünkből fakadó vágyunk is, hogy fohászkodjunk ennek a látogatásnak a kegyelmeiért, különösen azért is, mert most az első pápa lép erre a földre. Szeretnénk imádkozni az egész Egyház, de különösen ezen a területen élő közösségnek a szándékára.”

Kifejezi kapcsolatunkat Erdély Kegyhelyével, amelyet a pápa hamarosan meglátogat, hogy Jasna Górán megtalálható a Napba-öltözött Asszony, a csíksomlyói Segítő Szűz Mária kegyszobra. Ugyanakkor onnét évente elzarándokolnak a magyar hívek Częstochowába is.

it

Nincsenek megjegyzések:

Maradjatok bennem, akkor én is bennetek maradok - Húsvét 5. vasárnapja

Kép forrás helye itt érhető el Az imént felolvasott evangéliumi szakaszban mondja Jézus: „Én vagyok az igazi szőlőtő, és Atyám a szőlőműves...