kedd, február 17, 2015

A Szentírás gyógyító képei


Beszélgetés Anselm Grün bencés szerzetessel

 Anselm GrünAnselm Grün neve a magyar olvasók előtt sem ismeretlen. A Pannonhalmán megjelenő Bencés lelkiségi füzetek sorozatában már számos írása napvilágot látott. Rövid tanulmányaiban a pszichológiában is jártas Grün a lélektan és a lelki élet határterületeiről ír. 

Sokat elárulnak magyarul is napvilágot látott füzeteinek címei: Álmaink és lelki életünk; Hallgatni arany (A hallgatás igénye); Böjt: test és lélek imája; Alulról induló lelkiség; Az egészség mint lelki feladat; Az emberélet útjának felén…; Imádság és önismeret. 

Írásaiban a szerző együtt szemléli a Biblia tanítását, a keresztény hagyományt – elsősorban az ókeresztény kor atyáinak, szerzeteseinek bölcsességét –, illetve a lélektan eredményeit, s e több oldalról megvilágított és megerősített – és a gyakorlatban kiérlelt – lelkiségről ad számot. Füzetei gyakorlati útmutatók a kiegyensúlyozott, egészséges élet megvalósításához. Nem beszél el az olvasó feje fölött – a nagyon is esendő emberi természetről és a kinyilatkoztatás nekünk szóló kihívásairól egyszerre szól. A münsterschwarzachi apátságban élő szerzetest munkájáról, hivatásáról kérdeztük.

A folytatás itt olvasható!  

Nincsenek megjegyzések:

Maradjatok bennem, akkor én is bennetek maradok - Húsvét 5. vasárnapja

Kép forrás helye itt érhető el Az imént felolvasott evangéliumi szakaszban mondja Jézus: „Én vagyok az igazi szőlőtő, és Atyám a szőlőműves...