péntek, január 24, 2014

Dr. Jim Withers egy pittsburghi orvos. De nem ám egy a sok közül. Az ő beceneve: “street doctor” – “utca doktor”. Hogy hogyan ragadt rá ez a név? Elmeséljük nektek.

1992-ben kezdődött az elhivatottsága az utca embere felé. Álruhába bújt, szó szerint hajléktalannak öltözött, és elkezdte járni az utcákat éjjel. Az első benyomás, ami nagyon szíven ütötte, hogy milyen nagy számú tömegeket lát a hidak alatt és sátrakban. Sebes, fekélyes, rákos betegeket talált túlnyomó részt. Ingyen és bérmentve ajánlotta fel a társadalombiztosítás és alapvető higiénia nélkül élő, a betegségeknek sokkal jobban kitett hajléktalanok számára szolgálatait.


Szinte ijesztő hogy 1992 óta egy sort sem olvastunk róla, pedig 26.400 embert gyógyított az utcán, az eltelt több mint 22 év alatt! Az éjszakai orvosi szolgálat az utcán, nonprofit hálózattá nőtte ki magát a jóvoltából (Pittsburgh Mercy Health System), ma már 90 országban vannak hasonló “street” egységek. Mike Sallows (utcán élő férfi), segített neki, hogyan tud a hajléktalanok bizalmába férkőzni. Sallows első jó tanácsa az volt számára: "Ne öltözött úgy, mint egy orvos, és nem viselkednek veled bunkó módon!"

Mivel ismeri őket, nem vár arra, hogy megjelenjenek a rendelőjében: hetente ötször ő maga járja végig a helyeket, ahol a legtöbb hajléktalan él, hogy segítséget nyújtson az arra rászorulóknak. Íme négy perc arról, amit Jim Withers csinál. Nem életében egyszer, mint az “adakozó” kedvű, Youtube-os pranksterek, hanem csöndben, elhivatottan, évek óta:

 Forrás: http://www.pozitivnap.hu/sikertortenetek/22-eve-ingyen-gyogyitja-a-hajlektalanokat-egy-orvos

Nincsenek megjegyzések:

Az Isten országa az ember jobbik énjében van – Évközi 11. vasárnap

Szentírási rész: Mk 4,26-34 Az Úr Jézus tanítása örömhír, amely egyetlen témáról szól, az Isten országáról. Isten országáról, amely a földi ...