szombat, augusztus 08, 2020

Esztelneki Ferences Templom Hirdetése: Évközi 19. vasárnap

 Hirdetjük a kedves testvéreknek:

1. Hétfőn, kedden, szerdán és csütörtökön reggel ½ 8-tól, pénteken éjféli 12 órától és szombaton délután 6 órától lesz szentmise templomunkban.

2. Immár huszonnegyedik alkalommal tartják meg az országos ima és engesztelő ájtatosságot nemzetünk lelki és erkölcsi megújulásáért Budapesten, a Szent István Bazilikában, Nagyboldogasszony ünnepére virradóan. Ebbe az imádságos engesztelő virrasztásba szeretnénk bekapcsolódni mi is, itt Esztelneken. Ezért pénteken éjfél előtt egy órával szentségimádást végzünk, majd éjféli 12 órától kezdjük a Boldogságos Szent Szűz Mennybevitelének ünnepi szentmiséjét, amelyet az Erdélyi Ferences Rendtartomány előjárója, Erik testvér mutat be.

3. Kérjük a kedves Esztelnekieket, Kurtapatakiakat és a szomszédos településeken lakó testvéreket, hogy akik tenni akarnak nemzetünk és közösségeink erkölcsi és lelki megújulásáért, keresztény jövőnkért, azok vegyenek részt a közös imavirrasztáson és engesztelésen. Akik viszont egészségügyi okok vagy az időskor miatt fizikailag nem tudnak eljönni, azok kapcsolódjanak be lelkileg otthon a közös engesztelésbe, imádkozásba.
 
4. A szentmise előtt egy órával, a szentségimádás alatt, azaz 11 órától szentgyónási lehetőség lesz Erik testvérnél.
 
5. Szombaton, Nagyboldogasszony főünnepén délután 6 órától lesz az ünnepi szentmise, aminek keretében megáldjuk a magunkkal hozott gyógynövényeket.

Nincsenek megjegyzések:

Maradjatok bennem, akkor én is bennetek maradok - Húsvét 5. vasárnapja

Kép forrás helye itt érhető el Az imént felolvasott evangéliumi szakaszban mondja Jézus: „Én vagyok az igazi szőlőtő, és Atyám a szőlőműves...