szerda, augusztus 19, 2020

A hangszerek királynőjének szerényebb változata az Esztelneki Ferences templomban

Az esztelneki ferences templom, hagyományosan megépített orgonájának elhelyezésére 2020. április 23-án, a templom búcsúját megelőző napon került sor.
Ünnepélyes megszólaltatása, használatba vétele templomunk búcsúnapján, 24-én, Szent György vértanú ünnepén történt, nagyon szerény körülmények között, kántor, pap és néhány hívő jelenlétében, a világjárvány okozta előírások miatt. Ünnepélyes megáldására várhatóan szeptember folyamán kerül sor.

Az ötregiszteres (425 síp) és egy manuális új hangszer, az ezt megelőző öreg harmóniumot és az azt követő, más helyen leltárból kiirt, használt kis elektronikus orgonát helyettesíti.
Az orgonát Sándor Péter orgonaépítő tervezte és csapatával építette meg.

Az anyagi fedezet 23%-át a templomba járó hívek adták össze, míg a többi 77%-ot az Angustia egyesülethez benyújtott pályázat révén, az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból finanszírozott LEADER program keretében kaptuk meg.

Itt szeretnék hálás köszönetet mondani azon személyeknek, családoknak, akik az orgonaépítés gondolatát jónak tartották, mellé álltak és megvalósulásáért anyagi áldozatot is hoztak.
Hálás köszönet a helyi, Angustia Egyesület irodavezetőjének, akivel sokat beszélgettünk arról, hogy hogyan lehetne egy ilyen jelegű pályázatot kiírni, míg végül megtörtént a kiírás és a munkatársainak is köszönet, akik lelkesen támogatták régi álmom megvalósulását.

Isten fizesse mindenkinek mindazt, amit tett annak érdekében, hogy a hangszerek királynőjével gazdagabb legyen templomunk és ez által közös Isten dicséretünk!

fr. Szilveszter ofm
templom igazgató
 
A többi kép ide kattintva lesz látható. 

Nincsenek megjegyzések:

Maradjatok bennem, akkor én is bennetek maradok - Húsvét 5. vasárnapja

Kép forrás helye itt érhető el Az imént felolvasott evangéliumi szakaszban mondja Jézus: „Én vagyok az igazi szőlőtő, és Atyám a szőlőműves...