szerda, április 03, 2019

Házaspárok zarándoklata: Csíksomlyó – Hargitafürdő (képes beszámolóval)

Március 30-án, szombaton került sor a házaspárok idei, nagyböjti zarándoklatára. A házaspárok zömében Esztelnekről és Kurtapatakról jöttek, de volt egy-egy házaspár Csomortánból, Kézdiszentkeresztről és Kézdivásárhelyről is. Útközben rózsafüzért imádkoztunk a családokért, házaspárokért…

Csíksomlyón elvégeztük a keresztúti ájtatosságot Jézus-hágóján, majd beköszöntünk a Szűzanyához és utunkat Hargitafürdő felé folyattuk.

Hargitafürdőn a fehér barátok, a Pálosok láttak vendégül az Ige és az Eukarisztia asztalánál, a Botond atya által bemutatott szentmiseáldozatban.

Majd fizikai éhségünket a Bagolykő Menedékház éttermében csillapítottuk, a kedves pincérek által felszolgált finom ebéddel, amit jó hangulat közepette fogyasztott el a zarándok csapat.

Hálás köszönet Botond atyának, aki a legszentebb áldozatot bemutatta nekünk és értékes igehirdetésével oktatott bennünket, köszönet a szervezőknek és fotósnak, aki nagyon sok mozzanatot örökített meg a mi számunkra, és köszönet az ebédet felszolgáló kedves pincéreknek is.

Jó volt együtt lenni!


Nincsenek megjegyzések:

Maradjatok bennem, akkor én is bennetek maradok - Húsvét 5. vasárnapja

Kép forrás helye itt érhető el Az imént felolvasott evangéliumi szakaszban mondja Jézus: „Én vagyok az igazi szőlőtő, és Atyám a szőlőműves...