csütörtök, október 24, 2013

Európai Polgár-díjat kapott az emberkereskedelem ellen küzdő nővér

Az emberkereskedelem ellen küzdő, 74 éves Eugenia Bonetti nővér lett az Európai Parlament Európai Polgár-díjának egyik idei kitüntetettje. A 2008-ban alapított díjat minden évben azoknak az európai polgároknak ítélik oda, akik sokat tesznek az Emberi Jogok Európai Egyezményében foglalt értékek védelméért.

Az olasz Eugenia Bonetti Consolata missziós nővér huszonnégy éven keresztül dolgozott Kenyában, 2000 óta pedig ő vezeti az Olaszországi Nagyobb Elöljárónők Uniójának (USMI) Nőkkel és Kiskorúakkal való Bánásmód irodáját. A szervezeti egység vezetőjeként mintegy száz nővér munkáját irányítja, akik csendesen teszik a dolgukat az utcákon, a lelki segítő központokban és a menedékotthonokban. Céljuk, hogy segítsék azoknak a nőknek a társadalomba való beilleszkedését, akiket elraboltak és bántalmaztak Olaszországban, vagy pedig azokban az afrikai és kelet-európai országokban, ahonnan az érintett nők bevándoroltak. Az évek során a nővérek 16 ezer nőnek nyújtottak segítséget.

Huszonegy országból 43-an kapták meg idén az Európai Polgár-díjat. A díjat minden évben olyan európai polgárok vagy szervezetek kapják, akik munkájukkal az európai értékeket népszerűsítik és erősítik. A díjazottak között található könyvtárszövetség, emberkereskedelem ellen küzdő olasz szervezet, görög ifjúsági szervezet, uniós ismeretek terjesztésével foglalkozó német egyesület. Magyarországról a Raoul Wallenberg Egyesület és Farkas Gábor, az Európa Jövője Egyesület elnöke részesült elismerésben. 

La Croix/Magyar Kurír
Forrás: Szerzetes.hu 

Nincsenek megjegyzések:

Maradjatok bennem, akkor én is bennetek maradok - Húsvét 5. vasárnapja

Kép forrás helye itt érhető el Az imént felolvasott evangéliumi szakaszban mondja Jézus: „Én vagyok az igazi szőlőtő, és Atyám a szőlőműves...