szombat, április 18, 2015

Az Esztelneki Szent György búcsúra készülőben - már egészen közel van

A kép forrás helye itt érhető el
Templomunk védőszentjének, Szent György vértanúnak ünnepe, búcsúja számomra ismeretlen oknál fogva már egy jó ideje elmaradt. Az idéntől ezt szeretnénk újraindítani, és egy lelkigyakorlatos készülődéssel a hívek tudatába visszalopni. 
A lelkigyakorlat vezetője Ft. Bartos Károly, kézdisárfalvi plébános lesz.

Lelkigyakorlatos programunk a következő:

Április 21-én este 6 órától szentmise lelkigyakorlatos beszéddel. Szentmise után találkozó a nőkkel – vezeti Erika, Csíkszentdomokosi Segítő Nővér. 

Április 22-én este 6 órától szentmise lelkigyakorlatos beszéddel. Szentmise után találkozó a férfiakkal – vezeti a lelkigyakorlatos atya, Bartos Károly és munkatársa. 

Április 23-án este 6 órától szentmise lelkigyakorlatos beszéddel. Szentmise után találkozó a fiatalokkal - vezeti a lelkigyakorlatos atya, Bartos Károly.

Biztatunk mindenkit: férfiakat, nőket és fiatalokat, esztelnekieket és a szomszédos településeken élőket, hogy használják ki a lelki-haszonnal járó búcsús előkészületek adta lehetőségeket.

Az ünnepi, búcsús szentmise 24-én, pénteken délelőtt 11 órakor kezdődik, amelyre mindenkit szeretettel várunk. 

Az újraindított búcsús szentmise szónoka Fr. Laczkó-Dávid Anaklét ofm lesz, a Szárhegyi ferences kolostorból.

fr. Szilveszter ofm

Nincsenek megjegyzések:

Tanú, aki személyes tapasztalatból tesz kijelentést – Húsvét 3. vasárnapja

Szentírási részek: ApCsel 3,13-15.17-19. // Lk 24,35-48 A mai szentírási részekben kétszer is elhangzik a „tanú” szó. Először Péter ajkán. A...