szerda, július 24, 2013

A szeretet forradalmát éljük: számunkra a másik ember Krisztus!

Több mint 500 ezer fiatal vett részt a Rio de Janeiró-i Ifjúsági Világtalálkozó nyitó szentmiséjén, melyet Orani João Tempesta riói érsek mutatott be július 23-án este, a Copacabana-tengerparton. Homíliájában utalt a találkozó témájára, és arra hívta a fiatalokat, hogy legyenek misszionáriusok.

Bár kedden egész nap esett az eső, nem akadályozta meg, hogy este a fiatalok Tempesta érsek köré gyűljenek az egyhetes nemzetközi ifjúsági rendezvény megnyitó szentmiséjére a Copacabana tengerpart csodálatos környezetében. Amikor leszállt az este a hatalmas fehér színpadon kivilágították az égszínkék óriási keresztet, és a brazil zászló színeiben tündökölt az emelvény.
Énekléssel, a világ különböző országainak színes lobogóival, ünnepléssel vártak a szertartásra a fiatalok.

Öt kontinens fiataljai körmenetben vitték az emelvényhez az ifjúsági világtalálkozó keresztjét és a Szűz Mária-ikont. A szentmise előtt a munkanélküli fiatalokért, a brazíliai diszkótűz és az utcagyerekek lemészárlásának áldozataiért imádkoztak, továbbá azért a francia fiatalért, aki Guayanában vesztette életét egy közúti balesetben, útban Rio de Janeiro felé.
„Rio ezen a héten az élő és fiatal egyház központjává válik. Azért jöttetek el a világ minden részéről, hogy osztozzatok a hitben és abban az örömben, hogy tanítványok és misszionáriusok vagytok minden nemzetben” – hangsúlyozta homíliájában Tempesta érsek.

A folytatás az alábbi linken olvasható 
A szeretet forradalmát éljük: számunkra a másik ember Krisztus!

Nincsenek megjegyzések:

Nagypéntek elhozta számunkra az üdvösség lehetőségét.

március 29., péntek Jn 18,1-19,42 Tömördi Viktor OFM elmélkedése „Isten Fia volt, de a szenvedésből engedelmességet tanult. Örök üdvösséget ...