Oldalak

kedd, február 18, 2014

Szülőfaluja is megemlékezett Márton Áronról

A Márton Áron püspök boldoggá avatási peréről készült dokumentumfilm bemutatójával emlékeztek február 16-án Csíkszentdomokoson a falu nagy szülöttére püspökké szentelésének 75. évfordulóján. A rendezvényen, amelyen több Márton Áronról szóló kötetet is bemutattak, a film rendezője, Maksay Ágnes is részt vett.
Az ünnepi műsort hálaadó szentmise előzte meg, mindkettőn jelen volt az a 60 fős zarándokcsoport, melyet az erdélyi Mária Rádió székelyudvarhelyi stúdiójának önkéntesei, Horváth Enikő, Máyai Erzsébet és Ferencz Kornélia szerveztek.

„A püspök boldoggá avatásáért mondott imában minden alkalommal elmondjuk, hogy »tanítása és példája világító jel legyen mindannyiunk számára«, de óhatatlanul feltevődik a kérdés, hogy mennyire ismerjük életpályáját, munkásságát. Sokan személyesen is ismerték a néhai püspököt, de mindannyian, főleg a fiatalabbak, nem részesülhettek ebben a szerencsében, ezért fontos minél több alkalmat, lehetőséget teremteni a tanítása, életműve iránt érdeklődőknek, hogy ezt megismerjék” – emelte ki Lázár Csilla, a domokosi Márton Áron múzeum vezetője a csíkszentdomokosi ünnepségen.

A folytatás alább olvasható. 

Szülőfaluja is megemlékezett Márton Áronról

Nincsenek megjegyzések: