vasárnap, február 25, 2024

Esztelneki Ferences Plébánia Hirdetése: Nagyböjt 2. vasárnap - 2024. február 25 és március 3 között


Nagyböjt 2. vasárnapján 

de. 9:30 –. +Páll Lajos és a cs. halottjainak lü. 

de 11 - +Incze Lajos lü. 1 évf. 

du. 12:30 - HIVEKÉRT …  

A jövő héten a ferences templomban hétfőn és kedden reggel ½ 8-tól lesz szentmise 

Szerdán a plébánia templomban délután ½ 5-től keresztúti ájtatosság és 5 órától szentmise. 

Csütörtökön du. 5-től a ferences templomban lesz szentmise 

Pénteken meglátogatjuk az időseket és betegeket az oltáriszentséggel. Délelőtt az esztelnekieket és délután 3 órától, a hittanórák után a Kurtapatakiakat.

Délután ¼ 5-től keresztúti ájtatosság a ferences templomban és azt követően 5 órától a lelkigyakorlatos szentmise, aminek keretében +Réti Anna lü. imádkozunk halálának első évfordulója kapcsán. 

A lelkigyakorlat második napján, szombaton délután 5 órától lesz a szentmise.  

Nagyböjt 3. vasárnapja (március 3.):  

de. 9:30 –. +Babos Gyula és felesége Ágnes lü. 

de 11 – a lelkigyakorlat befejező szentmiséje, amit a plébánia HIVEIÉRT ajánlunk fel. 

du. 12:30 - +Pap András és a szülök lü. 

A lelkigyakorlat vezetője Dr. Tempfli Imre kaplonyi származású, Németországban élő lelkipásztor, teológus, egyháztörténész és egyházi író lesz. Előtte kedden, szerdán és csütörtökön 16 pap nagyböjti lelkigyakorlatát is vezeti a kolostorban. 

Az idei lelkigyakorlat a megszokottól annyiban fog eltérni, hogy a pénteki lelkigyakorlatos szentmise után a nőkkel és szombaton a férfiakkal lesz egy – egy beszélgetés Imre atya vezetésével. A kötetlen beszélgetés témái: vallásosnak lenni a hétköznapokban – aprópénzre váltott evangélium – a boldogélet építő kövei – divat-e még a vallás? – illetve mit nyerek, ha Jézus követője vagyok nap mint nap? 

Szeretettel hívjuk és várjuk mindazokat, akik az Istennel való kapcsolatukat elszeretnék mélyíteni, akik hitükben megszeretnének erősödni, lelkileg gazdagodni és bátoritást, útbaigazítást szeretnének a nagyböjti felkészülés alatt a húsvéti szentünnepekre. Ennek érdekében a szentmisék előtt egy fél órával szentgyónási lehetőség is lesz. 

Nincsenek megjegyzések: