hétfő, február 12, 2024

Esztelneki Ferences Plébánia Hirdetése: Évközi 6. vasárnap

 2024. február 11 és 18 közötti liturgikus program: 

- Hétfőn és kedden reggel ½ 8-tól a kolostor kápolnájában lesz szentmise

Hamvazószerdán 

- Plébánia templomban de. 10 órától lesz szentmise 

- Ferences templomban du. 5 órától lesz a hamvazószerdai szentmise, aminek keretében +Modorán Anna, valamint férje és a Szőcs család halottjainak lelkiüdvéért imádkozunk. 

 - Csütörtökön és pénteken a ferences templomban délután 5 órától lesz szentmise. Pénteken a szentmise előtte ½ 5-től keresztúti ájtatosságot végzünk.

- Szombaton reggel ½ 8-tól lesz a szentmise a ferences templomban. 

- A héten hamvazószerdával elkezdődik a húsvéti előkészület, a nagyböjti szentidő. Ne feledjük hamvazószerda és nagypéntek szigorú böjti nap. 

- Nagyböjt az év legcsendesebb időszaka az öntudatos hívő keresztény ember számára, amikor többet foglalkozunk lelkünkkel és törekszünk elmélyíteni kapcsolatunkat Istennel, az ima, az önmegtagadás, a bűnbánat segítségével a lelki megújulás útját járva. Ma, amikor annyi megpróbáltatás, tragédia, csapás éri világunkat, vegyük komolyan a nagyböjti fegyelmet, és akkor reménykedhetünk abban, hogy Isten is komolyan vesz bennünket. De ha egy buli, bármilyen címen tartott mulatság nagyböjtben, többet jelent számunkra, mint az Egyház évezredes hagyományainak, fegyelmének megtartása, akkor mit várhatunk? Szülőföldünkön is nagyon tiszteljük(!?) a Boldogságos Szűzanyát, kegyhelyeire zarándoklatokat szervezünk… Érdemes elgondolkodnunk azon, hogy vajon ő is csatlakozna a nagyböjtben tartott mulatságainkhoz miközben vallásos életünket Jézus szenvedés története fémjelzi?

- Nagyböjt folyamán minden szerdán a plébánia templomban és pénteken a ferences templomban lesz keresztúti ájtatosság délután ½ 5-től, és 5 órától szentmise.

- A mai napon egyházmegyénk templomaiban az ifjúsági pasztoráció részére történik a gyűjtés. Ez irányú adományukat Isten fizesse.

- Aki adójának 3,5%-val szeretné támogatni a kolostort vagy a plébániát az a sekrestyében megtalálja a jövő héttől az ehhez szükséges nyomtatványt. Ha azt kitöltve visszahozzák, akkor mi leadjuk elektronikusan. Apostolkodjunk, hogy minél többen tegyék ezt. Az elmúlt év ilyen jelegű adományát is Isten fizesse. 

Nagyböjt első vasárnapja - február 18. 

Plébánia templomban szentmise de. ½ 10 –. +Babos Annamária és férje Béla lelki üdvéért. 

Ferences templomban de. 11 - +György Mária és a család halottjainak lelki üdvéért. 

Kurtapataki kápolnában du. ½ 1 - HÍVEKÉRT … 

Nincsenek megjegyzések:

Maradjatok bennem, akkor én is bennetek maradok - Húsvét 5. vasárnapja

Kép forrás helye itt érhető el Az imént felolvasott evangéliumi szakaszban mondja Jézus: „Én vagyok az igazi szőlőtő, és Atyám a szőlőműves...