vasárnap, december 24, 2023

Esztelneki Ferences Plébánia Hirdetése: Advent negyedik vasárnapja 2023. december 24.


Akik még nem hozták vissza a családlapokat. Kérjük, töltsék ki és minél előbb juttassák el hozzánk, hogy bevezethessük a nyilvántartási rendszerbe. 

A gyerekek csomagjára hirdetés nélkül is három személy adakozott. Az első 200-at, a második 150-et és a harmadik 50 lejt adott, a többit a kolostor egészítette ki. Isten fizesse adományukat az ő bőséges áldásával. 

A házszentelések szerdán alsó Esztelneken és Esztelnek középső részén a gyártól, illetve a gyár melletti utcában kezdődnek, csütörtökön felső Esztelneken Mátyás Jenőtől és pénteken, Kurtapatakon lesz. Mindhárom nap reggel 9 órától kezdünk. 

Nyolcszáz éves a karácsonyi betlehemállítás története. 

Jézus születésének első misztériumjátékát 1223. december 25-én az olaszországi Greccioban Assisi Szent Ferenc kezdeményezte.

E jeles évforduló alkalmából 2023. december 8. és 2024. február 2. közötti időszakra Ferenc pápa teljes búcsút engedélyezett a ferences templomok számára. – Mindazok, akik felkeresnek egy ferences templomot zarándokként, csoportosan vagy egyénileg, az ott felállított betlehemi jászol előtt felkészülten, jámbor elmélkedéssel megfelelő időt töltenek Jézus Krisztus megtestesüléséről elmélkedve a Szent Család és Szent Ferenc segítségül hívásával imádkozva „az Egyház mennyei kincseiből merítve, a szokásos feltételek mellett kegyesen megadja a teljes búcsút.” 

Szokásos feltételek: kegyelem állapotában lenni, ha szükséges szentgyónást végezni, szentáldozáshoz járulni, a Hiszekegy elimádkozása, a pápa szándékára végzett imádság, ami lehet a Miatyánk és az Üdvözlégy Mária is. 

A teljes búcsút engedélyező határozat alapján, „az idősek, a betegek és mindazok, akik súlyos okból nem tudják elhagyni otthonukat, szintén elnyerhetik a teljes búcsút minden bűnük megbánásával és azzal a szándékkal, hogy a három szokásos feltételt a lehető leghamarabb teljesítik, s lelkileg részt vesznek a jubileumi ünnepségeken, és imáikat, fájdalmaikat és életük nehézségeit felajánlják az irgalmas Istennek.”



Nincsenek megjegyzések: