szerda, augusztus 02, 2023

Kilenced az Új Esztelneki Madonna tiszteletére: hatodik nap


Augusztus 6-án a 11 órás szentmise keretében ünnepeljük az Új Esztelneki Madonna megáldásának első évfordulóját. Erre a jeles eseményre, egyszerű kilenceddel készülünk. 

Mondjuk el a Hiszekegyet, Miatyánkot, Üdvözlégy Máriát, dicsőséget és az „Esztelneki Madonna könyörögj érettünk, kik hozzád menekszünk.” – fohászt. 

A kilenced alatt legalább egy alkalommal végezzünk szentgyónást, ha szükséges és járuljunk szentáldozáshoz, természetesen szentmise keretében.

Az egyéni, saját szándék mellett, a kilenced alatt közös szándékként kérhetnénk az esztelneki Madonnától, a plébánia híveinek, s községünk lakóinak hitbeli, lelki és erkölcsi megújulását.

+++

Ima Liguori Szent Alfonztól a Szűz Mária dicsősége, című könyvéből 

(97. oldal)

Ó Istennek hatalmas Anyja, édesanyám Mária! igaz ugyan, nem érdemlem meg, hogy hozzád szólhassak, mivel azonban te szeretsz engem és óhajtod üdvösségemet, ennél fogva ki kell eszközölnöd számomra a kegyelmet, hogy ámbátor nyelvem tisztátalan, mindig segítségül hívhassam szent és hatalmas nevedet, mert a te neved védője az élőknek s üdve a haldoklóknak. Ó legtisztább Szűz Mária, ó legédesebb Szűz Mária, tedd, hogy neved a mai naptól fogva lélegzetvételem legyen! Ó Úrnőm, végy mindenkoron oltalmadba, ha segítségül hívlak, mert minden reám támadó kísértéseim és szükségeim közepette sem akarok belefáradni segítségül hívásodba, e szavakat ismételvén folyton: Mária! Mária! Remélem, hogy ezt egész életemen keresztül, de főként halálom óráján tenni fogom, hogy aztán az egész örökkévalóságon át dicsérhessem az égben a te kedves nevedet, ó irgalmas, ó kegyes, ó édes Szűz Mária! Ó Mária, ó szeretetreméltó Szűz Mária, micsoda erőt, mily édességet, mily 98 PPEK / Liguori Szent Alfonz: Szűz Mária dicsősége nagy bizalmat, micsoda gyengéd áhítatot érzek magamban, ha csak kiejthetem nevedet, ha csak reád gondolhatok! Hálát adok Uramnak és Istenemnek, hogy az én javamra oly édes, oly szeretetreméltó, oly hatalmas névben részesített téged. De ó Úrnőm! nem elégszem én meg azzal, hogy éppen csak szólítsalak neveden; nem, szeretetből akarlak szólítani; azt akarom, hogy irántad való szeretetem figyelmeztessen arra, hogy minden órában kiejtsem nevedet, úgy hogy Szent Anzelmmel együtt mondhassam: „Ó isteni Anyámnak neve, te vagy szeretetem tárgya!” Ó szeretett Anyám, Mária, ó szerelmes Jézusom! Bár élne állandóan az én szívemben és minden ember szívében édes nevetek! Ó bár felejtenék el minden más nevet, hogy csak a Ti áldott és tiszteletreméltó neveitekre gondolnék és csak azokat hívnám mindig segítségül! Ó Megváltó Jézusom, ó anyám Mária! ha majdan halálom órája közéig, melyben szegény lelkem elhagyja e világot, kérlek, adjátok meg nekem érdemeitekért ama kegyelmet, hogy utolsó szavaim, miket akkor váltig ismételgetni óhajtok, ezek legyenek: „Szeretlek benneteket, Jézus és Mária! Jézus és Mária nektek ajándékozom szívemet és lelkemet!” Ámen! 

Nincsenek megjegyzések: