szombat, október 30, 2021

Esztelneki Ferences Plébánia Hirdetése - Évközi 31. vasárnap (Okt. 31.)

November elsejével főesperesi kerületünkben elkezdődnek a szentségimádási napok. Mindjárt az első, plébánia templomunkban, holnap, mindenszentek napján lesz, míg a ferences templom majd november 14-én, vasárnap kerül sorba.

Mindenszentek ünnepén a ferences templomban délelőtt 11 órától lesz szentmise, majd azt követően a kolostor temetőjében megemlékezünk halottainkról.

Kurtapatakon, kivételesen a szentmisét az elmúlt évekhez hasonlóan a temető ravatalozójában mutatjuk be délután ½ 1-től, majd azt követően a temetőben megemlékezünk halottainkról.

A plébánia templom mellett lévő temetőben délután ¼ 4-től imádkozunk az elhunytakért, majd azt követően közös szentségimádást végzünk ¾ 5-ig, és 5 órától lesz a szentségimádást befejező szentmise. Mind a szentségimádásra, mind pedig a befejező szentmisére szeretettel hívjuk és várjuk elsősorban plébániánk híveit, de másokat is, hisz ezekben a vészt jósló időkben van, amiért kérnünk az Urat, van, amiért imádnunk és van, amiért hálát adnunk az Oltáriszentségben köztünk élő Úrnak.

Ne feledkezzünk meg, hogy halottak napjával kezdődően, nyolc napon át, teljes búcsút nyerhetünk halottainkért, ha temetőt látogatunk és imádkozunk az ő lelki üdvükért.

Utóbbi időben koszorúmegváltás címén idős László Ferenc családja 500 lejt és Tankó József családja 1200 lejt adományozott a templom javára, amit a temető és a plébánia kerítésének felújítására fordítunk. Isten fizesse adományukat és az elhunytaknak pedig adjon örök nyugodalmat.

1.    Szentmisék a héten
-    Plébánia templomban: Szerdán délután 5 órától.

-    Ferences templomban:
-    Kedden reggel ½ 8-tól lesz szentmise.
-    Csütörtökön délután 5 órától lesz szentmise, amit +Szabó Katalin lelki üdvéért ajánlunk fel és utána csendes szentségimádás lesz.
-    Pénteken meglátogatjuk a betegeket és időseket az Oltáriszentséggel és délután 5 órától lesz a szentmise.
-    Szombaton reggel ½ 8-tól lesz a szentmise +Szabó Katalin lelki üdvéért 
 
2.    Jövő vasárnap a megszokott időben lesznek a szentmisék.

Nincsenek megjegyzések:

Maradjatok bennem, akkor én is bennetek maradok - Húsvét 5. vasárnapja

Kép forrás helye itt érhető el Az imént felolvasott evangéliumi szakaszban mondja Jézus: „Én vagyok az igazi szőlőtő, és Atyám a szőlőműves...