vasárnap, március 07, 2021

Az Esztelneki Ferences Plébánia hirdetése: nagyböjt 3. vasárnapja

Pénteken meglátogattuk a betegeket és időseket az oltáriszentséggel. A leadott névsor szerint 14 személyhez kellett volna mennünk. Ehhez képest Bernardin atya 24 személyt látogatott meg és így is volt, akinek a hozzátartozója jelezte, hogy hozzá nem voltunk. Kérjük, hogy azon időseket és betegeket, akik esetleg kimaradtak az első-péntekes névsorból, vagy pedig húsvétra szeretnének szentgyónást és szentáldozást végezni, azokat a név és pontos házszám megadásával jelentsék be, hogy a nagyhéten, kedden meglátogathassuk őket.

Nagyböjt egyik sajátos ájtatossága a keresztút végzése. Csomortánban kedden, a plébánia templomban szerdán és a kolostor templomban pénteken végezzük, mindhárom helyen délután ¼ 5-től kezdjük és azt követően 5 órától szentmisét mutatunk be. Biztatjuk a híveket, a fiatalokat és az iskolás gyerekeket is, hogy amíg még lehet, vegyünk részt rajtuk. Úgyszintén figyelmükbe ajánljuk a vasárnapi szentmiséken való részvételt is. Szomorúan tapasztaljuk, hogy a plébánia híveinek, fiataljainak és gyerekeinek, csak egy kis százaléka jár templomba.

Bizonyára már értesültek arról a kedves hívek, hogy testvér településünk, Segesd polgármestere Péntek László február 21-én, tragikus hirtelenséggel, 70-ik évét betöltve, elhunyt. Temetése március 13-án, szombaton lesz. Segesden, a ferences templomban délelőtt 10 órától végzik lelki-üdvéért a gyászmisét és 11 órától helyezik örök-nyugalomra. Mivel a két település közti kapcsolat ápolásáért sokat tett és vezetésével a község kolostorunkat is támogatta, korábban a plébánia templomot is, ezért úgy gondoltuk, hogy az ottani gyászmisével egy időben, itteni idő szerint délelőtt 11 órától mi is bemutatunk egy szentmisét a kolostor templomban, lelke üdvéért imádkozva és gyászoló hozzátartozói számára vigasztalódást kérve. Akik ismerték őt és lélekben búcsúzni szeretnének tőle, azok jöjjenek és vegyenek részt az érte bemutatott szentmisén.  


Nincsenek megjegyzések:

Maradjatok bennem, akkor én is bennetek maradok - Húsvét 5. vasárnapja

Kép forrás helye itt érhető el Az imént felolvasott evangéliumi szakaszban mondja Jézus: „Én vagyok az igazi szőlőtő, és Atyám a szőlőműves...