hétfő, március 08, 2021

A halottakat eltemetni, értük imádkozni... – Szentmiseáldozat Esztelneken Péntek László, testvértelepülésünk elhunyt polgármesterének lelki-üdvéért

A kép forrás helye itt érhető el.
Bizonyára már értesültek arról a kedves Esztelnek-i hívek, hogy testvér településünk, Segesd polgármestere Péntek László, február 21-én, tragikus hirtelenséggel, 70-ik évét betöltve, elhunyt.

Temetése március 13-án, szombaton lesz. Segesden, a ferences templomban délelőtt 10 órától végeznek lelke-üdvéért gyászmisét és 11 órától helyezik örök-nyugalomra az ottani temetőben.

Mivel a két település, Segesd és Esztelnek közti kapcsolat ápolásáért sokat tett és vezetésével a község kolostorunkat is támogatta, korábban a plébánia templomot is, ezért úgy gondoltuk, hogy az ottani gyászmisével egy időben, itteni idő szerint délelőtt 11 órától, mi is bemutatunk egy szentmisét az Esztelnek-i ferences templomban lelke üdvéért imádkozva és gyászoló hozzátartozói számára vigasztalódást kérve.


„A halottakat eltemetni, értük imádkozni, valamint a szomorúakat vigasztalni: a keresztény irgalmasság cselekedetei közé tartozik.”  

(Temetési szertartáskönyv)

Akik ismerték a néhai Péntek László polgármester urat és lélekben búcsúzni szeretnének tőle, lelke üdvéért pedig imádkozni, azok jöjjenek és vegyenek részt az érte bemutatott szentmiseáldozaton, szombaton délelőtt 11 órától.


Emléke legyen áldott, nyugalma csendes!
Az örök világosság fényeskedjék neki!

Nincsenek megjegyzések:

Maradjatok bennem, akkor én is bennetek maradok - Húsvét 5. vasárnapja

Kép forrás helye itt érhető el Az imént felolvasott evangéliumi szakaszban mondja Jézus: „Én vagyok az igazi szőlőtő, és Atyám a szőlőműves...