vasárnap, március 21, 2021

Az Esztelneki Ferences Plébánia hirdetése nagyböjt 5. vasárnapján

 1.    Ma délután 4 órára megbeszélésre hívjuk és várjuk a leendő elsőáldozók szüleit a ferences templomba.
2.    Az idén is gyűjtést tartunk a szent sír díszítéséhez szükséges virágokra. Adományukat átadhatják nekünk vagy a kórus alatt lévő perselybe helyezhetik el. Isten fizesse!
3.    A jövő vasárnap Virágvasárnap lesz, a szentmise előtti barkaszentelést a kórus alatt végezzük ½ 11-től és az Úr Jézus jeruzsálemi bevonulására emlékezve, onnan vonulunk elő az oltárhoz. Arra kérjük, a kedves híveket, hogy hozzanak magukkal barka, illetve virágos ágakat, vagy éppen virágot, így elevenítve fel az Úr Jézus ünnepélyes bevonulását Jeruzsálembe.

4.    Amint már hirdettük a héten, csütörtökön, pénteken és szombaton tartjuk plébániánk nagyböjti lelkigyakorlatát. Ennek vezetője Ft. Bartos Károly, Kézdisárfalvi plébános úr lesz. Mindhárom nap két-két szentmiseáldozatot mutatunk be, lelkigyakorlatos szentbeszéddel együtt: 

5.    Csütörtökön, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén délután 5 órától a Csomortán-i templomban és este 7 órától a ferences templomban.
6.    Pénteken délután 5 órától a Kurtapatak-i templomban és este 7 órától a ferences templomban.
7.    Szombaton délután 5 órától a plébánia templomban és este 7 órától a ferences templomban.

Szeretettel hívjuk a kedves híveket a lelkigyakorlatra és kérjük lehetőleg szentgyónásukat is végezzék el, hogy az előkészületi időben és az ünnepek alatt is szentáldozáshoz járulhassanak. Mi papok igyekszünk már a szentmisék előtt legalább egy félórával a rendelkezésükre állni azoknak, akik szentgyónást akarnak végezni, a ferences templomban hárman is, a többiekben ketten is.
Ne feledjük, ha a lelkiismeretünk, ha az Istennel való kapcsolatunk, ha az iránta érzett állítólagos szeretetünk, nem ösztönöz erre, akkor ott van az Egyház öt parancsa között a harmadik, amely kimondja, hogy évente legalább egyszer végezd el a szentgyónásodat és húsvéti időben áldozzál. Mi lehetőséget szeretnénk biztosítani erre, a többi már a kedves híveken áll vagy bukik.

A szentgyónás lehetőségét biztosítani szeretnénk az iskolás gyerekeknek is a ferences templomban, ezért szombaton délelőtt 10 órára hívjuk a negyedik, ötödik, hatodik és hetedik osztályosokat, 12 órára pedig a nyolcadikosokat és a gimnazistákat, 9 - 12. osztályosokat, és természetesen mindnyájukat a lelkigyakorlatos valamint a vasárnapi, ünnepnapi szentmisékre, ahol szentáldozáshoz járulhatnak. 



Nincsenek megjegyzések:

Maradjatok bennem, akkor én is bennetek maradok - Húsvét 5. vasárnapja

Kép forrás helye itt érhető el Az imént felolvasott evangéliumi szakaszban mondja Jézus: „Én vagyok az igazi szőlőtő, és Atyám a szőlőműves...