hétfő, október 28, 2019

Mindenszentek és halottak napi program a ferences templomban

 1. Pénteken, Mindenszentek főünnepén délelőtt 10 órától mutatunk be szentmisét és délután 3 órától lesz a közös megemlékezés halottainkról a kolostor temetőjében. 

2. A plébánia templom örökös szentségimádási napja szintén pénteken van, aki teheti, vegyen részt rajta. 12 órától teszik ki az Oltáriszentséget imádásra, délután 5 órától lesz a közös imádás és este 6 órától ünnepélyes szentmiseáldozattal fejeződik be a szentségimádási nap.

3. Szombaton, november 2-án, halottak napján reggel ½ 8-tól mutatunk be szentmisét elhunyt szeretteinkért, valamint az összes halottakért. 
Az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy mintha megfeledkeznénk halottainkról, a mindenszentek esti temetői világítás után. A halottak napi szentmisén alig van valaki, a temetőket sem látogatjuk, pedig 8 napig búcsút nyerhetünk elhunyt szeretteink számára.
Mindenféle pogány szokást átveszünk, gyerekeink, fiataljaink halloween-t ünnepelnek. Miközben elhagyják, elhagyjuk saját keresztény hagyományainkat. Mindezt gondoljuk át és tegyünk annak érdekében, hogy az idei mindenszentek ünneplése és a halottak napi megemlékezések, őseink hitéhez méltóan és keresztény módon történjenek.

Nincsenek megjegyzések:

Tanú, aki személyes tapasztalatból tesz kijelentést – Húsvét 3. vasárnapja

Szentírási részek: ApCsel 3,13-15.17-19. // Lk 24,35-48 A mai szentírási részekben kétszer is elhangzik a „tanú” szó. Először Péter ajkán. A...