csütörtök, december 31, 2015

Kezdjünk újra a mi Urunknak, Istenünknek szolgálni… - Újévi Köszöntő

Az újesztendő kezdetének talán nagyobb jelentőséget tulajdonítunk, mint kellene. Boldogság vagy boldogtalanság, szerencse vagy szerencsétlenség nem az évek számozásától függ. Ma is éppúgy, mint tegnap vagy holnap sorsunk az Isten kezében van. És tőlünk, a mi akaratunktól függ, vajon a következő esztendő az üdvösség éve lesz-e, úgy, amint Mennyei Atyánk akarata szerint kellene lennie.

Minden nap gazdag lehetőséget nyújt arra, hogy örök időre szóló értékeket hozzunk létre, mert minden nap alkalmat ad az Isten és a felebarát iránti szeretet gyakorlására. Csak kényelem szeretetünket, ostobaságunkat és ötlettelenségünket kell leküzdenünk.

Mégis jól van így, hogy az újévet napjaink futásában fontos bekezdésnek tartjuk.
„Kezdjünk újra a mi Urunknak, Istenünknek szolgálni, amit eddig csak kevéssé tettünk”. 
Ez a felszólítás, amelyet Assisi Szent Ferenc atyánk akkor mondott, amikor már sok évet szentelt Istennek hősi hűségben, legyen vezérgondolatunk az újesztendőre. Így lesz áldott, boldog és teljes a 2016-os esztendőnk.

Ezt kívánják őszinte szívből a „Szilveszter Barát Blog” és a Facebook minden Kedves Olvasójának az Esztelneki Barátok!

Nincsenek megjegyzések:

Tanú, aki személyes tapasztalatból tesz kijelentést – Húsvét 3. vasárnapja

Szentírási részek: ApCsel 3,13-15.17-19. // Lk 24,35-48 A mai szentírási részekben kétszer is elhangzik a „tanú” szó. Először Péter ajkán. A...