csütörtök, november 14, 2013

Egy olasz tizenéves szentté avatását kezdeményezték Milánóban - VIDEÓVAL

Néhány év múlva talán már a szentek sorában tisztelhetjük Carlo Acutist, aki mindössze 15 éves volt, amikor 2006 októberében elhunyt leukémiában – olvashatjuk a RomeReports hírportálon.

Francesca Consolini, a szentté avatási ügyekben illetékes kongregáció munkatársa kiemelte: a szentség máshogy nyilvánul meg 15 éves korban, mint 30 vagy akár 50 évesen, hiszen mások a felelősségek, a szerepek és a feladatok.
Carlo Acutis nem keresztény környezetben nevelkedett, mégis – mint szülei és osztálytársai elmondták – segítette a körülötte élőket, hogy hitben éljenek, s mindannyiuk tiszteletét kivívta rendkívül következetes világlátásával.
„Nem szégyelt a hitéről beszélni másoknak. És senki sem gúnyolta ki érte, mert mindenki megértette, mennyire valós, mennyire belülről jövő a hite. Nem valamiféle mesterkélt, megjátszott dolog volt, amiből csúfot lehet űzni. Tökéletesen tiszta volt és nyugodt” – mondta róla Francesca Consolini.
Az Eucharisztia iránti rajongása kiemelte őt a többiek közül. Minden nap részt vett szentmisén. Informatikai ismereteit arra fordította, hogy létrehozzon egy weboldalt, amely az Oltáriszentséggel összefüggő csodákat gyűjti egybe a világ minden tájáról.
Szentté avatására azonban egy kicsit még várni kell. Először a Vatikán áttanulmányozza életét, s amennyiben úgy találják, hogy korához és körülményeihez mérten valóban szent életet élt, Isten tiszteletreméltó szolgájának fogják nyilvánítani.

Magyar Kurír
Egy olasz tizenéves szentté avatását kezdeményezték Milánóban - VIDEÓVAL

Nincsenek megjegyzések:

Sapientia Szabadegyetem 2024. 04. 11. – Dr. Holló László: TORDAI VALLÁSSZABADSÁG ÉS A KATOLIKUS AUTONÓMIA

.  Leírás A Magyar Országgyűlés a 2018. évi I. törvényében január 13-át a vallásszabadság napjává nyilvánította annak emlékére, hogy az 156...