szerda, október 16, 2013

Az Egyház apostoli, mert imádkozik és Jézust követi – a pápa katekézise a szerdai általános kihallgatáson

Ferenc pápa, folytatva katekézissorozatát, október 16-án, szerdán délelőtt az Egyház apostoliságáról elmélkedett. Az eső után kibúvó nap nyárias meleget varázsolt a 70 ezer zarándok köré, akik közül sokan nem fértek be a Szent Péter térre, így az oda vezető sugárútról követték a Szentatya tanítását.

„Amikor a Hiszekegyet imádkozzuk, így mondjuk: 'Hiszem az egy, szent, katolikus és apostoli Anyaszentegyházat'. Nem tudom, hogy elgondolkodtatok-e valaha azon, hogy mit jelent a kifejezés: az Egyház apostoli? Talán néha Rómába jövet eszetekbe jutott Péter és Pál apostolok fontossága, akik itt életüket adták azért, hogy elvigyék az evangéliumot és tanúságot tegyenek róla. De többről van szó”.

Ferenc pápa elidőzött az apostol szó eredeténél. Mint mondta, apostol görögül annyit tesz, mint küldött. Az apostol olyan személy, akit elküldtek, hogy tegyen valamit. Az apostolokat Jézus választotta ki és küldte el, hogy folytassák művét, vagyis hogy imádkozzanak. Ez az apostolok első számú feladata. A második az evangélium hirdetése. Ez fontos, mert amikor az apostolokra gondolunk, akkor csak úgy gondolunk rájuk, mint akik elmentek, hogy hirdessék az evangéliumot, sok dolgot vigyenek véghez. ... De az Egyház kezdeti időszakában volt egy probléma, ugyanis sok olyan dolgot csináltak, amit később nem tehettek.

A folytatás az alábbi linken olvasható
Az Egyház apostoli, mert imádkozik és Jézust követi – a pápa katekézise a szerdai általános kihallgatáson

Nincsenek megjegyzések:

Sapientia Szabadegyetem 2024. 04. 11. – Dr. Holló László: TORDAI VALLÁSSZABADSÁG ÉS A KATOLIKUS AUTONÓMIA

.  Leírás A Magyar Országgyűlés a 2018. évi I. törvényében január 13-át a vallásszabadság napjává nyilvánította annak emlékére, hogy az 156...