Oldalak

szombat, augusztus 17, 2013

Reményt vittek Egyiptomba Ferenc pápa szavai

Egyiptom a polgárháború küszöbén áll. Az elmúlt napok nem végleges adatai szerint 640 a halálos áldozatok száma. A Muzulmán Testvériség azonban több mint 4000 halottról szól. Az ideiglenes kormány által kihirdetett kijárási tilalmat megszegve a Testvériség péntekre meghirdette a „harag napját”. Egyiptom nagyobb városaiban nagy tömegmegmozdulásokat tartottak. 
 
Az erőszaktól sújtott országban, amelyet a polgárháború kitörésének veszélye fenyeget, reménysugárként hatottak Ferenc pápa szavai, amelyeket augusztus 15-én, az Úrangyala elimádkozásakor mondott: az észak-afrikai ország békéjét, a párbeszédet sürgető felhívását nagyra értékelték nemcsak a keresztények, hanem a muzulmánok is.

Rafiq Greiche atya, az egyiptomi katolikus püspökök szóvivője a Vatikáni Rádiónak adott interjújában elmondta: „Az emberek, katolikusok, ortodoxok és muzulmánok, amint a pápa befejezte mondanivalóját az Úrangyala elimádkozásakor, azonnal közzétették szavait minden újságban, minden weboldalon, mintha csak mindenki a pápa szavait várta volna! Különösen a katolikusok érezték, hogy a pápa közel áll hozzájuk, imádkozik értük és arra törekszik, hogy reményt öntsön beléjük. Ez az, amire valóban szükségünk van” – nyilatkozta Rafiq atya...

A folytatás az alábbi linken olvasható 
Reményt vittek Egyiptomba Ferenc pápa szavai

Nincsenek megjegyzések: