hétfő, július 29, 2013

9 örökbefogadott gyereke van egy családnak. Íme megható történetük – Videó

Az írás forrás helye itt érhető el 


dennehy-csalad
A Dennehy család

“Karok nélküli kisfiú Romániából keresi szerető otthonár.” – írta a fotó alatt. A pár egyből tudta mi a teendője, és mindent megtervezett, hogy Romániába utazzon, hogy ott megismerje később örökbefogadott fiúkat, George-t.
Az örökbefogadás nem volt mindig terveben a Dennehy családnál. Gimnazista korában Sharen Dennehy mindig is karrierista volt, már három gyerekről is azt vallotta, hogy az már egy nagy család.
Miközben családot alapított és mélyebben kezdett foglalkozni a hit kérdésével, Sharon rájött, hogy Mike-al közösen segíthetnek azokon a gyerekeken akiknek rájuk van szüksége.
Általában a fogyatékos gyerekeket a legnehezebb örökbeadni, de mégis vállalták a felelősséget és belevágtak az örökbefogadási procedúrákba.
George biológiai szülei szerették őt, viszont tudták, hogy nem tudják megadni neki azt a gondoskodást, amire szüksége van, lévén, hogy nincsenek karjai. Éppen ezért gondolták úgy, hogy jobb helye lesz egy árvaházban.
A romániai hatóságok kétkedve viszonyultak Sharon és Mike örökbefogadási kérelme felé.
“Azt hitték, hogy valószínűleg a szerveit akarjuk, vagy valami hasonlót.” – nyilatkozta Sharon. “Miután elmentünk Romániába és meggyőztük George biológiai szüleit, hogy nincsenek rossz szándékaink, George velünk jött és immár részese lett a családunknak.”
A Dennehy család egyből megszerette George-t, de egy karok nélküli gyermek számukra is kihívás volt. A család felvett egy terapeutát, aki megtanította George-nak, hogy hogyan használja lábait a mindennapi életben. 

sharon-george
George és Sheron Dennehy
Az örökbefogadás folytatódott
George sikertörténete után a család hálásnak és szerencsésnek érezte magát, így úgy döntöttek egy másik gyereket is örökbe fogadnak. Így került hozzájuk James, Bangaloreból, Indiából.
Amikor Sharon meglátta az interneten, hogy Jamesnek sincsenek karjai rögtön tudta, hogy George és James számára tökéletes lenne ha testvérekként nőnének fel.
“Annyira tipikusan testvérek.” – nyilatkozta Sharon. “Mindig versengenek egymással, de úgy gondolom, ahogy felnőnek egyre jobban értékelik egymást.”
Így már a család 7 tagra emelkedett, de a történet nem állt meg itt. A család úgy döntött beszáll a Connnecticut-i állam nevelőszülői programjába. Harmadikként egy Tom nevű kisfiú került hozzájuk, akinek anyukája rehabilitáción volt. Miután több évig élt nálunk teljes része lett a családnak, így a család megindította az örökbefogadási procedúrát.
Amikor Tom két éves volt biológiai édesanyja újabb babát hozott a világra, ezúttal egy kislányt, akit Siobhanak neveztek el. És mivel Tom anyukája még mindig rehabilitáción volt, a család kérvényezte Siobhan örökbefogadását is.
Kevés időre rá, hogy Siobhan hozzájuk került a család tudomást szerzett egy kínai kislányról is, akit szintén örökbefogadott. Így került hozzájuk a 10 éves Caris Kínából. A dolgok még így sem értek véget, Sharon újabb karok nélküli kislányról szerzett tudomást, aki Etiópiában élt. A kislány szülei nem egyeztek bele az adoptálásba, de mivel a család már kapcsolatban volt az Etiópiai Örökbefogadási Hivatallal, ők javasolták, hogy fogadjanak örökbe két lánytestvért. Andi és Cali a család 9. és 10. gyerekeként került hozzájuk.
Amikor Andi és Cali megtanult angolul, elmesélték Mikenak és Sharonnak, hogy Etópiában hagyták idősebbik testvérüket, Tamert.
“Úgy gondolom, hogy a biológiai testvéreket együtt kell tartani. Kutatást végeztem, hogy megtaláljuk a kislányt. Amikor végre sikerült 11 éves volt, de két évünkbe tellett, amíg sikerült a örökbefogadás.” – nyilatkozta Sharon.
Két évvel ezelőtt a család tudomást szerzett, hogy egy tájföldi gyermek, akit előzőleg örökbe akartak fogadni, ismét szülőkre vár. Hamar neki is láttak az örökbefogadási papíroknak, 2012 februárjában pedig a kis Hope csatlakozott a családhoz, akinek így már 12 gyermeke volt. 

George imád zongorázni
George imád zongorázni
 Első örökbefogadott gyerekük, George jelenleg a zenének él, lábujjaival játszik, számos koncertet adott már a világ különböző pontján. Nemrég egy videót töltött fel az internetre I like adoption címmel, amelyet eddig már 400.000 láttak.
George zenéje eljutott a nagyvilágba is, így került a román Antenna 1 csatorna figyelmébe. A csatorna, miután megismerte a fiú élettörténetét meghívta Romániában George-ot, ahol ismét találkozhatott biológiai szüleivel és testvéreivel.

Íme a család története:

Nincsenek megjegyzések:

Sapientia Szabadegyetem 2024. 04. 11. – Dr. Holló László: TORDAI VALLÁSSZABADSÁG ÉS A KATOLIKUS AUTONÓMIA

.  Leírás A Magyar Országgyűlés a 2018. évi I. törvényében január 13-át a vallásszabadság napjává nyilvánította annak emlékére, hogy az 156...