szerda, május 22, 2013

Ferenc pápa: A szolgálat a valódi hatalom

A kedd reggeli szentmisén a Szent Márta Ház kápolnájában a Vatikáni Rádió munkatársainak egy csoportja vett részt P. Andrzej Koprowski programigazgató vezetésével. A pápával több, mint 20 jezsuita atya és pap koncelebrált, akik nagy része a Vatikáni Rádió különböző programjaiban dolgozik.
A szertartáson jelen voltak még a Vatikáni Kormányzóság zarándok és turisztikai irodájának alkalmazottai, továbbá Maria Voce, a Fokoláre Mozgalom elnöke.
A keresztény emberek számára az előrehaladás azt jelenti, hogy alázatossá válik, mint Jézus – hangsúlyozta a Szentatya keddi homíliájában.
Ferenc pápa a napi evangélium szomorú történetéből indult ki a hatalomról és a szolgálatról szóló szentbeszédében: Jézus szenvedéséről beszél tanítványainak, akik viszont az úton azon tanakodtak, hogy ki a legnagyobb közülük. A küzdelem a hatalomért az Egyházban nemcsak a mai időszakot jellemzi. Jézus idejében kezdődött – állapította meg a Szentatya. Jézus evangéliumi szemszögéből tekintve a hatalomért folytatott küzdelemnek nem szabadna léteznie az Egyházban, mert a valódi hatalom az, amit az Úr saját példájával tanított nekünk: a szolgálat hatalma...

Az alábbi linken olvasható a folytatás 
Ferenc pápa: A szolgálat a valódi hatalom

Nincsenek megjegyzések:

Seminarium Incarnatæ Sapientiæ jelenleg itt van: Szent Mihály Római Katolikus Székesegyház - Gyulafehérvár

  „Istenem! Te megvizsgáltál és jól ismersz engemet...” – 139 (138). zsoltár a nagyszombati liturgiában. Jellegzetesen közép-európai, de leg...