szerda, május 22, 2013

A pakisztáni keresztények hite a vértanú egyház hite

Paul Bhatti, a vértanúhalált halt Shahbaz Bhatti öccse, pakisztáni politikus is tanúságot tett pünkösd szombatján, amikor a pápa együtt ünnepelt a lelkiségi mozgalmakkal. Tanúságtételét szó szerinti fordításban közöljük.
Szentatyám, kedves barátaim, nagy megtiszteltetés és öröm számomra, hogy itt lehetek köztetek. Nagyon hálás vagyok Ferenc pápának, mert lehetőséget adott arra, hogy megosszam veletek a pakisztáni keresztények fájdalmait és reményeit.

Hazámban a keresztények egy kicsiny kisebbséget alkotnak és nagyon szegények. Egyedüli gazdagságunk a Jézusba vetett hit, az evangélium iránti szeretet és az anyaegyházzal való egység. Sokszor szenvedünk el megkülönböztetést, erőszakot is, ahogyan nemrég történt Lahore-ban: egy keresztény városrész több mint száz házát felgyújtották a káromlási törvényre hivatkozva. Ezt a törvényt gyakran használják fel egyéni célokra. De mi Jézus tanítványaiként a béke, a muzulmán és más vallásokat követő testvéreinkkel való párbeszéd emberei akarunk lenni. Szeretettel és irgalommal telve akarunk tanúságot tenni Jézusba vetett hitünkről.

Erről tett tanúságot öcsém, Shahbaz Bhatti, aki életét adta az evangéliumért. Negyenhárom éves volt, amikor szélsőségesek meggyilkolták...

A folytatás az alábbi linken olvasható 
A pakisztáni keresztények hite a vértanú egyház hite

Nincsenek megjegyzések:

Sapientia Szabadegyetem 2024. 04. 11. – Dr. Holló László: TORDAI VALLÁSSZABADSÁG ÉS A KATOLIKUS AUTONÓMIA

.  Leírás A Magyar Országgyűlés a 2018. évi I. törvényében január 13-át a vallásszabadság napjává nyilvánította annak emlékére, hogy az 156...