vasárnap, február 18, 2024

Esztelneki Ferences Plébánia Hirdetése: Nagyböjt 1. vasárnap - 2024. február 18 és 25 között


 Nagyböjt 1. vasárnapján
de. 9:30 –. +Babos Annamária és férje Béla lü.
de 11 - +György Mária és a cs. halottjainak lü.
du. 12:30 - HÍVEKÉRT …

A jövő héten a ferences templomban hétfőn és kedden reggel ½ 8-tól lesz szentmise
Szerdán a plébánia templomban délután ½ 5-től keresztúti ájtatosság és 5 órától szentmise.
Csütörtökön du. 5-től a ferences templomban lesz szentmise +Reketes Ferenc lü utána rövid szentségimádás
Pénteken délután ½ 5-től keresztúti ájtatosság a ferences templomban és azt követően 5 órától szentmise.
Szombaton reggel ½ 8-tól lesz szentmise.

Nagyböjt 2. vasárnapja (február 25.):  
de. 9:30 –. +Páll Lajos és a és a cs. halottjainak lü.
de 11 - +Incze Lajos lü. 1 évf.
du. 12:30 - HÍVEKÉRT …

Aki adójának 3,5%-val szeretné támogatni a kolostort vagy a plébánia templomot az a sekrestyében megtalálja a héten az ehhez szükséges nyomtatványt.

Hirdetjük, hogy a nagyböjti lelkigyakorlatot plébániánkon, március 1-én, 2-án és 3-án, azaz pénteken és szombaton délután 5 órától, valamint vasárnap délelőtt 11 órától tartjuk a ferences templomban. A lelkigyakorlat vezetője Dr. Tempfli Imre kaplonyi származású, Németországban élő lelkipásztor és egyházi író lesz. Előtte kedden, szerdán és csütörtökön 16 pap nagyböjti lelkigyakorlatát is vezeti a kolostorban.

Az idei lelkigyakorlat a megszokottól annyiban fog eltérni, hogy a pénteki lelkigyakorlatos szentmise után a nőkkel és szombaton a férfiakkal lesz egy beszélgetés Imre atya vezetésével.
Téma: hitélet, vallásos élet a hétköznapokban. Hogy jól sikerüljön ez a beszélgetés már jó előre meg kellene fogalmazni azokat a kérdéseket és egy lapra felírni, akár névtelenül is, amikről a kedves testvérek hallani szeretnének a beszélgetés keretében. Ezeket a lapokat juttassák el hozzánk vagy dobják be jövő vasárnap a perselyes kosárba.

Akár a Facebookon is megtehetik, ha föliratkoznak az „Esztelneki Ferences és Plébániai Programok” zárt körű csoportba. A tennivaló csak annyi, hogy megkeresik ezt az „Esztelneki Ferences és Plébániai Programok” oldalt és bejelentkeznek és megvárják a jóváhagyást, s máris használhatják az oldalt, ahol a plébánia hirdetéseivel, programjaival, a hitélettel és keresztény érték rendel kapcsolatos témákkal találkozhatnak. Erre az oldalra másokat is meglehet hívni, főleg az Esztelneki plébániához tartozó híveket. Éljünk a lehetőséggel.

Nincsenek megjegyzések: