péntek, február 03, 2023

Salve Regina az Esztelneki Madonnánál, avagy 2023-as szerzetesi találkozó a Kézdi-orbai és Kovászna-brassói főesperesi kerületben

Február másodikán, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén a fent megnevezett két főesperesi kerület szerzetesnői (Brassóból, Sepsiszentgyörgyről, Árkosról, Kézdiszentlélekről és a Bukaresti egyházmegyéből, Câpináról) és szerzetesei az Esztelnek-i ferences templomban ünnepelték a megszentelt élet világnapját. 

Jelen voltak az Assisi Szent Ferenc Betegápoló Nővérei, a Szent Családról nevezett Mallersdorfi Szegény Ferences Nővérek, a Szeretet misszionáriusai (Szent Teréz Anya leányai), egy Ágostonrendi nővér és természetesen a ferences házigazdák. 

A találkozó rövid kolostor bemutatóval vette kezdetét, majd rózsafüzért végeztünk a szerzetesnői és szerzetesei hivatásokért. Ezt követte a Bernardin atya által bemutatott ünnepi szentmise gyertya szenteléssel, azután csoportkép készült az Esztelneki Madonna társaságában, majd elénekeltük a Salve Regina-t és a kolostor konferencia termében agapéval fejeztük be találkozónkat, közös ünneplésünket.  

fr. Szilveszter ofm 



Nincsenek megjegyzések:

Maradjatok bennem, akkor én is bennetek maradok - Húsvét 5. vasárnapja

Kép forrás helye itt érhető el Az imént felolvasott evangéliumi szakaszban mondja Jézus: „Én vagyok az igazi szőlőtő, és Atyám a szőlőműves...