vasárnap, december 25, 2022

Ferences Plébánia hirdetése – Karácsony szent ünnepén

Mai szentmisénket a három templom és kolostor jótevőiért ajánljuk fel, azokért, akik anyagilag, munkával és imával segítenek bennünket lelkipásztori tevékenységünk végzésében.

Holnap, Karácsony másod napján, Szentcsalád ünnepén, december 30-án, pénteken és január 1-én, a Boldogságos Szűz Isten anyaságának főünnepén a szentmisék a megszokott időben, de. ½ 10, 11 és du ½ 1-kor lesznek. 

Hétfőn. karácsony második napján:

Plébánia templomban: +Kovács István és +Komán István, valamint a családok halottjaiért.

Ferences templomban: + Cserei Szilveszter lü

Kurtapatakon: +Réti Árpád és Katalin lü.

Kedden plébánia templomban du. 5 órától +Vargáné, Rancz Ilona lü. 6 hetes.

Szerdán a plébánia templomban du. 5 órától +Páll Imre és a család elhunytjaiért. 

Csütörtökön ferences templomban du. 5 órától +Pál Mária Magdolna lü a 6 hónapos szentmise.

Pénteken a ferences templomban, Szent Család ünnepén: +Cserei Albert, felesége Ida és Csereiné, Mátyás Rozália lü. 

Már előre hirdetjük, hogy plébániánkon a bérmálás április 26-án délután 5 órától lesz.

A házszentelések kedden alsó Esztelneken és Esztelnek középső részén a gyártól kezdődnek, szerdán felső Esztelneken Mátyás Jenőtől és Csütörtökön Kurtapatakon lesz. 

December 31-én, szombaton, Szent Szilveszter pápa napján az év végi hálaadó szentmise a plébánia templomban délután 4 órakor és a ferences templomban du. 5 órától lesz. 

Szilveszter éjjelén ½ 12-kor kinyitjuk a templomot és kitesszük az Oltáriszentséget imádásra, majd éjfélkor szentségi áldásban részesítjük a jelenlévőket. 

Végezetül, de nem utolsó sorban kívánjuk, hogy a Betlehemi Kisded egészséggel, örömmel, békével, egyetértéssel, szeretettel és az élet göröngyös, olykor sötét útjához szükséges világossággal és kegyelemmel töltse be mindnyájuk szívét, szeretteikkel egyetemben. Kérjük, tolmácsolják ünnepi jókívánságunkat az otthon maradt időseknek, betegeknek és a kisbabákra, gyerekekre vigyázó édesanyáknak is.

Nincsenek megjegyzések:

Maradjatok bennem, akkor én is bennetek maradok - Húsvét 5. vasárnapja

Kép forrás helye itt érhető el Az imént felolvasott evangéliumi szakaszban mondja Jézus: „Én vagyok az igazi szőlőtő, és Atyám a szőlőműves...