péntek, december 30, 2022

Esztelneki plébánia hirdetései –Szentcsalád ünnepén

1. Szentcsalád ünnepén, vagyis ma egyházmegyénkben a Család-pasztorációs kiadásokra gyűjtenek, ez irányú adományukat Isten fizesse! 

2. Holnap, Szent Szilveszter pápa napján a plébánia templomban hálaadó szentmise délután 4 órakor lesz és a ferences templomban délután 5 órától kezdődik. 

3. Szilveszter éjjelén ½ 12-kor kinyitjuk a templomot és kitesszük az Oltáriszentséget imádásra, majd éjfélkor szentségi áldásban részesülve léphetjük át az újév küszöbét. Aki teheti, tartson velünk… 

4. Január 1-én, vasárnap, a Boldogságos Szűz Isten anyaságának fő ünnepén a szentmisék a megszokott időben, de. ½ 10, 11 és du ½ 1-kor lesznek. 

5. A plébánia templomban a szentmisét a hívekért ajánljuk fel. 

6. A ferences templomban megemlékezünk Takács Gábor atyáról, aki 48 éve, az Amerikai Egyesült Államokban hunyt el, és aki hat éves szünet után, 1936-ban újra indította a ferences életet Esztelneken és lakhatóvá tette a tűzvész után megmaradt jelenlegi kolostor (keleti szárnyát) épületét. 

7. A kurtapataki szentmisében Bartok Attila nagyszülöinek lelki üdvéért imádkozunk. 

Istennek hála, a héten szépen lezajlottak a házszentelések. Hálás köszönet azoknak, akik ebben tevékenyen részt vettek, mindenek előtt a híveknek, akik fogadták a szent keresztet és adományukkal támogatják a plébánia működését. Köszönet Bernardin atyának, aki oroszlánrészt vállalt a házszentelések végzéséből, köszönet a kántor úrnak, a segítőknek, B. Lászlónak és B. Elemérnek, a fiúknak és lányoknak, akik a vidimuszi és a csengettyűs szolgálatot végezték. Isten fizesse! 

Nincsenek megjegyzések:

Maradjatok bennem, akkor én is bennetek maradok - Húsvét 5. vasárnapja

Kép forrás helye itt érhető el Az imént felolvasott evangéliumi szakaszban mondja Jézus: „Én vagyok az igazi szőlőtő, és Atyám a szőlőműves...