szombat, november 19, 2022

Esztelneki Ferences Plébánia Hirdetése:

Évközi 34. Krisztus Király vasárnapja


Ma van
az Árpád-házi Szent Erzsébethez kötődő karitász gyűjtés, aminek összegét az idén a gondozott idősek javára fordítják. Lehetőségeinkhez mérten támogassuk a karitász nagylelkű munkáját.

Ma délután 4 órától a kolostor nagytermében Árpád-házi Szent Erzsébetről, a cselekvő szeretet példaképéről és a nagyvilágban megmutatkozó tiszteletéről tartunk képes előadást. Szeretettel hívunk és várunk minden kedves érdeklődőt.

„Adventre hangolódás” jeligével november 26-án, szombaton adventi koszorú-kötés tanulást szervezünk a kolostor nagy termében délelőtt 10 órától. Minden iskolás gyereket szeretettel hívunk és várunk! Kérjük, hogy aki tud, hozzon magával gyertyát az általa készített koszorúra. 

A jövő vasárnappal elkezdődik az adventi szentidő. A ferences templomban a rorátés szentmisék reggel ½ 7-től kezdődnek, kivéve szerdát, amikor a plébánia templomban lesz, szintén reggel ½ 7-től és csütörtököt, amikor délután 5 órától lesz a szentmise és azt követi majd a megszokott csendes szentségimádás. Biztatjuk az iskolásokat, a fiatalokat és időseket egyaránt, hogy kapcsolódjanak be a korai szentmisékbe, hogy ezáltal is tartalmasabb legyen a karácsonyi ünnepekre való készületünk.

Megérkeztek a falinaptárak, áruk 4 lej, advent első vasárnapjától a sekrestyékben, illetve a kolostorban kaphatók. 


 

Nincsenek megjegyzések:

Maradjatok bennem, akkor én is bennetek maradok - Húsvét 5. vasárnapja

Kép forrás helye itt érhető el Az imént felolvasott evangéliumi szakaszban mondja Jézus: „Én vagyok az igazi szőlőtő, és Atyám a szőlőműves...