szerda, augusztus 10, 2022

Esztelneki Ferences Plébánia Hirdetése: Évközi 19. vasárnap

Szentmisék sorrendje július aug. 7 és 14 között

Dátum

Templom

Szentmise

Augusztus 7.

Évközi 19.

Vasárnap

Plébánia templom

 

Ferences templom

 

De. ½ 10 órától: szándékra

 

De.11 órától: Isten áldását kérjük azokra, akik anyagiakkal is támogatták, hogy az Esztelneki Madonna 100 év után, ha új formában is de visszatérhessen az esztelneki ferences templomba. Ugyanakkor imádkozzunk az elhurcoltakért, a háborúk áldozataiért és az áldott békéért.

Aug. 8. hétfő

Ferences templom

Reggel ½ 8-tól: Szándékra 

Aug. 9. kedd

Ferences templom

Reggel ½ 8-tól: Szándékra

Aug. 10. szerda

Plébánia templom

Du. 6-tól: szándékra

Aug. 11. csütörtök

Ferences templom

Du. 6-tól: +Domokos József lü szándékra, utána szentségimádás

Aug. 12.

péntek

Ferences templom

Reggel ½ 8-tól: Szándékra 

 

Aug. 13. szombat

 

 

Ferences templom

 

Reggel ½ 8-tól: Szándékra 

 

Augusztus 14.

Évközi 20. vasárnap

Plébánia templom

Ferences templom

Kurtapatakon

De. ½ 10 órától: +Pál Mária Magdolna lü a hathetes szentmise

De.11 órától: Hívekért

½ 1. +Benkő István lü. évf

 

Szeretettel köszöntöm ez ünnep alkalmával plébániai közösségünk minden egyes tagját, a közelről és távolról jött vendégeket, a testvér településről érkezett küldöttség tagjait, világi elöljárókat, polgármester urakat, az Erdélyi Ferences Rendtartomány provinciálisát, a Konzul Urat Csíkszeredából.

Hálás köszönet mindenekelőtt a dicsőséges és fölséges Istennek, aki összehozott bennünket e jeles vasárnap és ilyen szép nappal ajándékozott meg minket.

Hálás köszönet neki a Szűzanyáért, az Esztelneki Madonna hazatérésért, akinek új szobra által Esztelnek apraja és nagyja magához közelebb érezheti égi Édesanyánkat. Kérjük őt, hogy oltalmazza, védelmezze községünket és annak minden lakóját, segítsen bennünket és egész népünket az erkölcsi és lelki megújulás útján közelebb jutni Teremtő Atyánkhoz. Adja, hogy egyetértésben, békességben és szeretetben élhessünk egymással és minden emberrel.

Eszközölje ki a kegyelmet mindannyiunk számára, hogy Szent Fiának, Krisztusnak hűséges követőiként, és nemzetünkhöz ragaszkodó jó keresztényekként és jó magyarokként élhessük mindennapjainkat.

Hálás köszönet mindazoknak, akik pénzbeli adományukkal és imájukkal támogatták az Esztelneki Madonna szobrának az elkészítését. Bizony nem kevesen vannak, akik átutalással vagy személyesen hozták el adományukat. A Madonna közbenjárására Isten árassza el őket bőséges áldásával.

Nem utolsó sorban hálás köszönet a Tartomány főnök atyának, hogy vállalta a szentmise bemutatását, az igehirdetést és a szobor megáldását.

Isten fizesse mindazoknak, akik éneklésükkel, felolvasásukkal, oltár körüli szolgálatukkal, a takarításban való részvételükkel, a díszítéssel, szebbé tették mai ünneplésünket. Köszönet az ebéd készítésért, az azzal kapcsolatos adományokért.  

Most a szentmise befejeztével kivonulunk a kolostor temetőjébe, az elhurcoltak új emlékművének a leleplezéséhez és megáldásához. Az oltártól indul a menet, a keresztel az élen, azt kövessék az első padban ülök, s majd az azt követő padsorokban lévő személyek. Törekedjünk bekapcsolódni az éneklésbe. Köszönöm.

Nincsenek megjegyzések:

Maradjatok bennem, akkor én is bennetek maradok - Húsvét 5. vasárnapja

Kép forrás helye itt érhető el Az imént felolvasott evangéliumi szakaszban mondja Jézus: „Én vagyok az igazi szőlőtő, és Atyám a szőlőműves...