kedd, július 19, 2022

Kolostor felújítás: vendégszobák…

Többen is érdeklődtek, hogy hol tartunk a kolostor felújításával.

Örömmel jelenthetem, hogy bár nem jutottunk a munkálatok végére, a kezdeti terv teljes körű megvalósításához és a pályázati pénzünk (2015-ös költségvetés) is elfogyott (most folyik a végső elszámolás lezárása, ellenőrzések, hiány pótlások stb.), de nagyon sok mindent sikerült a tervből megvalósítani. A kolostor meglévő keleti szárnyával kapcsolatos terveink szinte teljes egészében megvalósultak. Konferencia terműnk is több mint 90%-ban elkészült a Magyar Állam, a megyei és a helyi tanács támogatásával. 

A vendégek, lelkigyakorlatozók, elcsendesülni, lelki feltöltődésre vágyók számára sikerült vendégszobákat is berendeznünk. Utóbbiak közül kettőt Magyarország Kormányának a támogatásából tudtunk bebútorozni, amiért ez úton is hálás köszönet. 


Igy reméljük, hogy az Esztelneki Ferences Kolostor lassan nemcsak a környék, hanem egy kicsit az erdélyi és anyaországi magyarok lelki oázisává is válik. Köszönjük a sok jószándékú ember támogatását, a sok dolgos munkáskezet, a Magyar Állam, a Megyei és Helyi tanács segítségét, hiszen csak közös összefogással tudjuk kolostorunkat javítani, vendégszobáinkat bővíteni, hogy ezáltal is magyar közösségünket szolgáljuk, összetartozásunkat ápoljuk. 

fr. Szilveszter ofm 

Nincsenek megjegyzések:

Maradjatok bennem, akkor én is bennetek maradok - Húsvét 5. vasárnapja

Kép forrás helye itt érhető el Az imént felolvasott evangéliumi szakaszban mondja Jézus: „Én vagyok az igazi szőlőtő, és Atyám a szőlőműves...