vasárnap, július 31, 2022

Esztelneki Ferences Plébánia Hirdetése: Évközi 18. vasárnap


Részlet a készülő szoborból 
Szentmisék sorrendje július 31 és aug. 7 között 

  1. Örömmel hirdetjük, hogy elkészült, a 100 éve tűzből megmenekült Esztelneki Madonna szobrának a másolata. Ez sok esztelneki, és sok idegenből származó, jószándékú és Máriát tisztelő ember anyagitámogatásával valósulhatott meg. Hálás köszönet érte. E szobor ünnepélyes leleplezésére és megáldására, valamint a ferences templomban való elhelyezésére augusztus 7-én, a 11 órás, szentmise keretében kerül sor. Ugyanakkor szeretnénk plébániai közösségünket és községünket fölajánlani az Esztelneki Madonnának, kérve őt, hogy közbenjárására Isten áldja meg Esztelnek és Kurtapatak minden lakóját erővel, egészséggel, békességgel, valamint lelki és erkölcsi megújulással. Oltalmazza közösségeinket, családjainkat, az egyedül élőket, s egész népünket minden erkölcsi és fizikai rossztól. Adja, hogy egyetértés, összefogás, békesség, szeretet és egymást segítő, támogató, a közért tenni akaró, s megbocsátó lelkület uralkodjék közöttünk. Az ünnepi szentmise főcelebránsa és igehirdetője az Erdélyi Ferences Rendtartomány Provinciálisa, Erik testvér lesz. Testileg, lelkileg készüljünk erre a nem mindennapi eseményre, aki teheti, öltözőn székelyruhába, végezzünk szentgyónást, pénteken és szombaton este  ½ 6-tól lesz lehetőség erre, járuljunk minél többen szentáldozáshoz, ezzel is hangsúlyt adva Mária iránti tiszteletünknek, s emelve a rendkívüli esemény ünnepélyességét. Mondjuk el másoknak is a hírt és hívjuk őket is. A szentmisét befejezően kerül sor a kolostor temetőjében az 1916-ban megölt esztelneki fogatosok új emlékművének a megáldására, ami a régi, megrongálódott emlékmű helyébe állítódott.

Dátum

Templom

Szentmise

Július 31.

Évközi 18.

Vasárnap

Plébánia templom

 

Ferences templom

Kurtapatak

De. ½ 10 órától: +Benkő János és a család összes elhunyt tagjáért

De.11 órától: +Babos Rezső

Du. ½ 1-től: Hívekért

Aug. 1. hétfő

Ferences templom

Reggel ½ 8-tól: Szándékra 

Aug. 2. kedd

Ferences templom

Reggel ½ 8-tól: Szándékra

Aug. 3. szerda

Plébánia templom

Du. 6-tól: szándékra

Aug. 4. csütörtök

Ferences templom

Du. 6-tól: szándékra, utána szentségimádás

Aug. 5.

Első péntek

Ferences templom

Du. ½ 6-tól szentgyónási lehetőség, 6 órától szentmise elmélkedéssel

 

Aug. 6. szombat

 

Ferences templom

Du. ½ 6-tól szentgyónási lehetőség, 6 órától szentmise elmélkedéssel az Esztelneki Madonna tiszteletére és a szobor megalkotását támogatók szándékár.

 

Augusztus 7.

Évközi 19. vasárnap

Plébánia templom

Ferences templom

Kurtapatakon

De. ½ 10 órától: Hívekért

De.11 órától: Domokos József lü

Nem lesz szentmise, Esztelnekre a 11 órás szentmisére, a Madonna szobrának a megáldására hívjuk a híveket

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Maradjatok bennem, akkor én is bennetek maradok - Húsvét 5. vasárnapja

Kép forrás helye itt érhető el Az imént felolvasott evangéliumi szakaszban mondja Jézus: „Én vagyok az igazi szőlőtő, és Atyám a szőlőműves...