vasárnap, június 19, 2022

Esztelneki Ferences Plébánia Hirdetése: Évközi 12. vasárnap

Szentmisék sorrendje június 19 és 26 között

Dátum

Templom

Szentmise

Június 19.

Évközi 12.

Vasárnap

Ferences templom

 

Kurtapatak

De. 10 órától: + Az Oláh család összes halottjainak lü.

Du. ½ 1 órától: +Bodor Vilmos lü.

Június 20. hétfő

Ferences templom

Reggel ½ 8-tól: Szándékra 

Június 21. kedd

Ferences templom

Reggel ½ 8-tól: Szándékra

Június 22. szerda

Plébánia templom

Délután 6-tól: Domokos Mária lü 1 évf.

Június 23. csütörtök

 

NEM lesz szentmise

Június 24. péntek

Ferences templom

Délután. 6-tól Jézus Szent Szíve tiszteletére

Június 25. szombat

Ferences templom

Reggel ½ 8-tól: Szándékra

 

Június 26.

Évközi 13. vasárnap

Plébánia templom

 

Ferences templom

 

Kurtapatak

Délelőtt ½ 10 órától: + A Veres család összes halottainak lü.

De. 11-től: +Baka Erzsébet lü.

 

Du. ½ 1-től: Hívekért

 

  1. Hirdetjük a kedves híveknek, hogy a Szent Péter és Pál apostolok tiszteletére tartott búcsús szentmise Kurtapatakon július 3-án a megszokott időben, ½ 1-kor kezdődik.
  2. Koszorúmegváltás címén Baka Erzsébet családja 1000 lejt és Vass Ignác hozzátartozói 200 lejt adományoztak, amit a templomtető felújítására fordítunk. Isten fizesse adományukat.
  3. Már többször hirdettük, hogy gyűjtést tartunk a plébánia templom és a Kurtapatak-i kápolna tető szerkezetének és feddésének felújítási munkálataira. Eddig a következő családok és egyedülállók adakoztak: ... Jó szívű adományukat Isten fizesse.

 Most a szentmise befejeztével megtartjuk az Úrnapi körmenetet. Kérjük a kedves híveket, hogy egysorba 4 személy álljon föl az útnak a jobb oldalán és a felező vonalat ne lépjük át, az út bal oldalát hagyjuk szabadon. Elől viszik a keresztet, utána két férfi a két zászlót, majd őket kövessék a férfiak négyes sorokban, majd a virághintő gyerekek és utánuk a ministránsok, a baldakin az oltáriszentséggel, mögötte az énekkar és őket kövesse a két lobogót vivő nő és az asszonyok négyes sorokban. Igyekezzünk a menet tempóját tartani, hogy ne szakadozón szét, az egyik oltártól a másikig.  Törekedjünk kellő tisztelettel és szeretettel részt venni a körmeneten, mellőzzük a beszélgetést, kapcsolódjunk be az énekbe és az imába. Ne feledjük, hogy az Úrnapi körmeneten való részvételünk egyszerre hitvallás és tanúságtétel. Fokmérője annak, hogy mennyire vesszük komolyan vagy sem az Oltáriszentségben köztünk élő Jézus Krisztust. A körmenet a plébánia templomban a Tedeum eléneklésével és szentségi áldással fejeződik be. A körmeneten való részvételünket ajánljuk fel plébániai közösségünkért, Esztelnek és Kurtapatak minden egyes lakójáért, kérve mindannyiunk számára Istentől egészséget, egyetértést, békességet, a közelben dúló háború megszűnését és bőséges áldását az előttünk álló időszak minden egyes napjára.

 

Nincsenek megjegyzések:

Maradjatok bennem, akkor én is bennetek maradok - Húsvét 5. vasárnapja

Kép forrás helye itt érhető el Az imént felolvasott evangéliumi szakaszban mondja Jézus: „Én vagyok az igazi szőlőtő, és Atyám a szőlőműves...