vasárnap, február 27, 2022

Esztelneki Ferences Plébánia Hirdetése: Évközi 8. vasárnap - 2022. február 27.

A jövő héten a ferences templomban hétfőn és kedden reggel ½ 8-tól lesz szentmise

Szerdán hamvazó szerda, és ezzel elkezdődik a húsvéti előkészület, a nagyböjti szentidő. Hamvazószerda szigorú böjti nap, ez azt jelenti, hogy 14 és 60 év közötti személyeknek ezen a napon 3-szor szabad étkezni, de csak egyszer jóllakni, s tartózkodni a hús eledeltől.

Az idei Hamvazószerda kapcsán arra kérnek bennünket a Szentatya, Ferenc pápa és egyházmegyénk püspökei, hogy március 2-án, hamvazószerdán tartsunk böjti napot a békéért, hogy ezen a napon buzgón szenteljük magunkat az imádságnak és a böjtnek. A Béke Királynője óvja meg a világot a háború őrültségétől!

Ehhez a felhíváshoz az Esztelneki Ferences Plébánia a következőképpen kapcsolódik: 

A plébánia templomban délelőtt 10 órától mutatunk be szentmisét hamvazkodással összekötve, majd a szentmisét követően 12 óráig rózsafüzért végzünk a békéért, a háború befejezéséért.
 
12 órától 16 óráig a kolostor kápolnájában folytatjuk az imát, a rózsafüzér végzését a kitett Oltáriszentség előtt.

16 órától szentségimádást végzünk a ferences templomba, majd 17 órától hamvazószerdai szentmisét.  

Kérjük a kedves testvéreket, hogy aki csak teheti, kapcsolódjon be a békéért végzett imába, böjtbe. Ha valamilyen oknál fogva nem tudnak eljönni a plébánia templomba, kolostor kápolnába vagy ferences templomba, akkor tegyék meg ugyanezt odahaza. Ebben az elmérgesedett esetben már csak az Úristen segíthet, ezt a segítséget kérjük a böjtölésünkkel és imánkkal, nagyböjt folyamán is.

Csütörtökön és pénteken du. 5-től lesz szentmise a ferences templomban.
Nagyböjt folyamán minden szerdán a plébánia templomban, és pénteken a ferences templomban keresztúti ájtatosságot végzünk a szentmise előtt egy fél órával, azaz ½ 5-től.

Most pénteken meglátogatjuk az Oltáriszentséggel a betegeket és időseket.

Szombaton reggel ½ 8-tól lesz szentmise.

A jövő vasárnap délután 5 órától lesz egy képes előadás a kolostor nagytermében, amellyel szeretnénk segítséget nyújtani a nagyböjtre való ráhangolódáshoz. Az előadás témája, a Nagyböjt. Szeretettel várunk mindenkit!

Már jó előre hirdetjük, hogy a nagyböjti lelkigyakorlatot plébániánkon március 21-én, 22-én és 23-án tartjuk. És a már meghirdetett házaspárok zarándoklatát, március 26-án, szombaton fogjuk megtartani. Jelentkezni rá Nagy Jutkánál vagy a Keresztes üzletben lehet.

Nagyböjt 1 vasárnapja (március 6-án):
de. ½ 10 – a plébánia templomban: +Esztojka Kiss Kálmán lü 6 hetes
de 11 - a Ferences templomban: HÍVEKÉRT 
du. ½ 1 - Kurtapatakon: szándékra

Ne feledjük, hogy a Nagyböjt az év legcsendesebb időszaka az öntudatos hívő keresztény ember számára, amikor többet kellene foglalkozunk a lelkünkkel, és törekednünk elmélyíteni kapcsolatunkat Istennel, a bűnbánat segítségével a lelki megújulás útját járva. Éppen ezért az Úr Jézus iránti szeretetből, aki értünk hordozta a keresztet és áldozta életét a keresztfán, tegyünk jó elhatározást.
Fogadjuk meg most a nagyböjt kezdetén, hogy ebben az időszakban tudatosan kerülni fogjuk a zajos mulatságokat, hangos szórakozásokat, még nőnapján is, bűnbánatot tartva szentgyónást végzünk és igyekszünk minél több önmegtagadást, lemondást hozni, gyakorolni a szeretet cselekedeteit, elsősorban a szegények, az elhagyottak, az idősek és betegek támogatásával.

Nincsenek megjegyzések:

Maradjatok bennem, akkor én is bennetek maradok - Húsvét 5. vasárnapja

Kép forrás helye itt érhető el Az imént felolvasott evangéliumi szakaszban mondja Jézus: „Én vagyok az igazi szőlőtő, és Atyám a szőlőműves...