hétfő, február 28, 2022

Esztelneken se fáradjunk bele a békéért szóló imádságba!- Hamvazószerdai béke-imanapi program

Az idei Hamvazószerda kapcsán arra kérnek bennünket a Szentatya, Ferenc pápa, főegyházmegyénk főpásztora és segédpüspöke, hogy március 2-án, hamvazószerdán tartsunk böjti és ima napot a békéért, hogy ezen a napon buzgón szenteljük magunkat az imádságnak és a böjtnek. A Béke Királynője óvja meg a világot a háború őrültségétől!

„Mindig imádkozni kell, még akkor is, amikor minden hiábavalónak tűnik, amikor Isten süketnek és némának tűnik számunkra, és úgy tűnik, hogy csak az időnket vesztegetjük. Még akkor is, ha borús az ég” (Ferenc pápa: Általános kihallgatás, 2020. november 11.).
Imádkozzunk, hogy véget érjen a háború, hogy ne győzzön egy olyan gazdaság, amely öl, hogy a szeretet váltsa fel a gyűlöletet, a szolidaritás a közömbösséget, hogy a párbeszéd erősebb legyen a fegyvereknél.

Ehhez a felhíváshoz az esztelneki ferences plébánia a következőképpen kapcsolódik:

A plébánia templomban délelőtt 10 órától mutatunk be szentmisét hamvazkodással összekötve, majd a szentmisét követően 12 óráig rózsafüzért végzünk a békéért, a háború befejezéséért.

12 órától 16 óráig a kolostor kápolnájában folytatjuk az imát, a rózsafüzér végzését a kitett Oltáriszentség előtt.

16 órától szentségimádást végzünk a ferences templomba, majd 17 órától hamvazószerdai szentmisét.
 
Kérjük a kedves testvéreket, hogy aki csak teheti, kapcsolódjon be a békéért végzett imába, böjtbe. Ha valamilyen oknál fogva nem tudnak eljönni a plébánia templomba, kolostor kápolnába vagy ferences templomba, akkor tegyék meg ugyanezt odahaza. Ebben az elmérgesedett esetben már csak az Úristen segíthet, ezt a segítséget kérjük a böjtölésünkkel és imánkkal, nagyböjt folyamán is. 

Nincsenek megjegyzések:

Seminarium Incarnatæ Sapientiæ jelenleg itt van: Szent Mihály Római Katolikus Székesegyház - Gyulafehérvár

  „Istenem! Te megvizsgáltál és jól ismersz engemet...” – 139 (138). zsoltár a nagyszombati liturgiában. Jellegzetesen közép-európai, de leg...