szombat, február 13, 2021

Esztelneki Ferences Plébánia Hirdetése: évközi 6. vasárnap

A legutóbbi temetés kapcsán a néhai György Mária családja a kolostor felújítására 500 lejt adományozott. Hálás köszönet érte és Isten fizesse adományukat.

A hamvazó szerdával kezdődő nagyböjti szent időben az Egyház arra szólít fel bennünket, hogy tartózkodjunk a zajos, zenés, táncos mulatságoktól, még március 8-án is.

Jó, ha tudjuk, hogy hamvazószerda és nagypéntek szigorú böjti nap, ami azt jelenti, hogy e két napon háromszor étkezünk, de csak egyszer jóllakásig, a többi pénteken az előírások értelmében a hús fogyasztásától kell tartózkodnunk.

Dicséretes, ha e kötelező előírásokon túl több önmegtagadást is vállalunk, ha többet imádkozunk, ha részt veszünk a hétköznapi szentmiséken, keresztúti ájtatosságokon, szentségimádáson, a sorra kerülő nagyböjti lelkigyakorlaton, ha elvégezzük a szentgyónásunkat, gyakran járulunk szentáldozáshoz, ha gyakrabban teszünk jót rászoruló és nélkülöző embertársainkkal! 

 



Nincsenek megjegyzések:

Maradjatok bennem, akkor én is bennetek maradok - Húsvét 5. vasárnapja

Kép forrás helye itt érhető el Az imént felolvasott evangéliumi szakaszban mondja Jézus: „Én vagyok az igazi szőlőtő, és Atyám a szőlőműves...