szombat, február 06, 2021

Esztelneki ferences plébánia és templom hirdetése

 Évközi 5. vasárnap

1.    A héten a ferences templomban reggel ½ 8-tól lesznek a szentmisék, kivéve csütörtököt, amikor délután 5-től lesz és a szentmisét követően folytatjuk a korábban megkezdett félórás csendes szentségimádásainkat. Aki csak teheti, tartson velünk ezeken, csütörtöki szentségimádási alkalmakon, hisz van, amiért imádnunk az Urat, hálát adni neki és segítségét kérni a magunk, plébánia közösségünk, községünk és nemzetünk javára.
2.    A mostani csütörtök egyben a betegek világnapja is, ezért a szentségimádás keretében imádkozni fogunk a betegek gyógyulásáért, az őket szolgáló és gyógyító ápolókért és orvosokért.
3.    A plébánia templomban kedden és pénteken délután 5 órától lesz szentmise.
4.    Az idei évben is támogathatják adójuknak 3,5%-val az Esztelneki ferences templomot és kolostort illetve a plébánia tevékenységét. Az ehhez szükséges nyomtatványokat igyekszünk elkészíteni és a rendelkezésükre bocsátani. Az elmúlt évi adományukat Isten fizesse! 

***

A múlt vasárnap a plébános úr, Imre atya elköszönt a hívektől, mivel Érsek úr áthelyezte a gyergyói Kilyénfalvára, és a héten megtörtént a plébánia átadása, átvétele a tartományfőnök és a főesperes úr jelenlétében.
Érsek atya, február 1-től a plébánia vezetését, amelyhez hozzátartozik Kézdicsomortán és Kurtapatak is, és a lelkipasztorációs feladatok ellátását a ferencesekre, vagyis ránk bízta. Szilveszter testvér plébánosként, Bernardin atya pedig lelkészként fogja végezni e szolgálatot.

Érsek atya, a plébánost kinevező okiratában többek közt ezt írta: „kérem, hogy különösen figyelmet fordítson az esztelneki plébánia és a hozzátartozó filiák egyházi közösséggé formálására”- természetesen, ahhoz, hogy e kérésnek eleget tehessünk, szükséges, hogy a kedves testvérek, mind az anyaegyházban mind pedig a filiákban, ennek fényében gondolkodjanak és cselekedjenek.

A múlthoz viszonyítva annyi változás lesz, hogy a plébánia irodáját majd a kolostorban kell keresni.

Ha ilyen jelegű problémájuk adódik, vagy lelki beszélgetésre lenne szükségük, illetve a szentmisétől függetlenül, szentgyónást szeretnének végezni, bátran keressenek bennünket. Igyekszünk szolgálatukra lenni.


Elérhetőségünk:
Ferences Kolostor, Esztelnek, 163 sz.
Telefonszám: fr. Szilveszter ofm   0745 252 845
        P. Bernardin ofm   0743 258 347

Deus meus et omnia!
Én Istenem és mindenem!

Nincsenek megjegyzések:

Maradjatok bennem, akkor én is bennetek maradok - Húsvét 5. vasárnapja

Kép forrás helye itt érhető el Az imént felolvasott evangéliumi szakaszban mondja Jézus: „Én vagyok az igazi szőlőtő, és Atyám a szőlőműves...