kedd, december 22, 2020

Esztelneki Ferences templom hirdetése – Karácsonyi ünnepekre

1.    Karácsony szent ünnepére készülőben: december 23-án, szerdán délután 4 órától bűnbánati liturgiát tartunk. Ennek keretében lesz elmélkedés, egyszerű, csendes szentségimádás, alatta szentgyónási lehetőség és este 6 órától szentmise. Kérjük, hogy aki az ünnepekre szentgyónást szeretne végezni az éljen ezzel a lehetőséggel és ne hagyja az ünnepi szentmisék előtti utolsó 5 percre, mert akkor már nem lesz lehetőség rá.


2.    December 24-én, csütörtökön a járványra való tekintettel, a szokástól eltérően este 7 órakor lesz a karácsonyi, ünnepi szentmise


3.    Részlet a főpásztori levélből: 1. A szentmiséket meg lehet tartani a templomban… Az így tartott liturgiákon hívják fel a hívek figyelmét a kötelező távolság betartására: 2 méter. 2. A jelenlévők fertőtlenítsék a kezüket. 3. Kötelező a maszk helyes viselése. 4. A kiskorú gyerekek a szülők mellett maradhatnak. 5. A plébános vagy megbízottja figyeljen oda a rendelkezések szigorú betartására. 7. Mindazok, akik a betegség tüneteit érzik (köhögés, láz, megfázás), maradjanak otthon.


4.    Karácsony első és második napján, valamint Szent Család vasárnapján a megszokott időben, délelőtt ½ 11-től lesznek az ünnepi szentmisék. 

Nincsenek megjegyzések:

Maradjatok bennem, akkor én is bennetek maradok - Húsvét 5. vasárnapja

Kép forrás helye itt érhető el Az imént felolvasott evangéliumi szakaszban mondja Jézus: „Én vagyok az igazi szőlőtő, és Atyám a szőlőműves...